Amerikaans-Engels vertaalbureau

Het Engels onderscheidt veel verschillende varianten. Een van de meest gesproken varianten is het Amerikaans-Engels; de Engelse taal zoals die gesproken wordt in de Verenigde Staten. Maar wat zijn dan eigenlijk de verschillen met Brits-Engels? En hoe is deze variant ontstaan? In dit artikel vertellen we u alles over het Amerikaans-Engels.

Historie van het Amerikaans-Engels

Door kolonisatie van de Britten veroverde de Engelse taal langzaam maar zeker Amerika. Ook na de onafhankelijkheidsoorlog werd de taal vrijwel overal in het land gesproken. Opvallend genoeg hebben de Verenigde Staten geen officiële taal. Hoewel men in het verleden diverse malen pogingen heeft gedaan het Engels als officiële taal aan te nemen, werd dit, mede door de vele immigranten die de taal niet machtig waren, keer op keer weggestemd. Hoewel de grondwet van de Verenigde Staten, die eind 18e eeuw werd opgesteld, in het Engels is opgesteld, zeg het niets over een officiële taal. Men meende dat een taal de vrijheid van de mens zou beperken. De Amerikaans-Engelse taal wordt met name in de Verenigde Staten en Canada gesproken en behoort tot de Indo-Europese talenfamilie.

Verschillen met het Brits-Engels

Er zijn behoorlijk wat verschillen te vinden tussen het Brits-Engels en het Amerikaans-Engels. Deze verschillen vinden we onder andere terug in de uitspraak. Zo worden de klinkers in de Verenigde Staten vaak korter uitgesproken. Een ander groot verschil in uitspraak is dat men in de Verenigde Staten de 't' in het midden van een woord uitspreekt als een 'd'. Denk daarbij aan het woord 'better'(beter) dat in Amerika wordt uitgesproken als 'bedder' en in Engeland gewoon als 'better'. Ook zijn er verschillen terug te vinden in de spelling en in de woordenschat. In de Verenigde Staten gebruikt men soms compleet andere woorden en zinsconstructies om hetzelfde duidelijk te maken. Bovendien kent het Amerikaans-Engels invloeden van andere talen, onder andere migrantentalen en de verschillende indianentalen. Zelfs het Duits en het Nederlands hebben qua leenwoorden een behoorlijke invloed gehad op het Amerikaans-Engels.

Onze vertaaldiensten

Wij werken samen met professionele vertalers die het Amerikaans-Engels als moedertaal hebben. Bovendien hebben wij voor elk specialisme de juiste vertaler in huis. Wij selecteren in samenspraak met u de juiste match voor uw vertaalopdracht. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

2019-02-13T13:07:46.2537162Z

Ralph van het Nederend
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.