Wat is een apostille?

Blue cubes with white letters F A Q on them.

Een beëdigde vertaling kan ook worden voorzien van een apostille. Door het plaatsen van een apostille op het document wordt de handtekening van de beëdigde vertaler door de arrondissementsrechtbank waar deze handtekening is geregistreerd, bekrachtigd. De apostille geldt voor landen die aangesloten zijn bij het apostilleverdrag. Wij kunnen een apostille voor u verzorgen. Hier zijn wel extra kosten en een iets langere levertijd aan verbonden.

De apostille wordt erkend door de landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag (Convention de la Haye du 5 octobre 1961). Er treden voortdurend nieuwe landen toe tot dit verdrag. Een recente lijst van landen die de apostille erkennen vindt u hier. Een apostille is in de landen op de lijst doorgaans voldoende voor acceptatie van de vertaling. Apostilles kunnen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans worden afgegeven en zien er in de praktijk uit als een sticker met stempel en handtekening van de rechtbankmedewerker.

2017-09-18T07:04:55.9438858Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.