Vertalers snel aan het werk zetten

Een vertaalopdracht krijgen die 400 keer zo groot is als anders. Dat ‘overkwam’ algemeen vertaalbureau Snelvertaler dit voorjaar. En wat doe je dan, als je een vaste klant niet teleur wilt stellen? Je ruimt je bureau leeg, duikt in je computerbestanden en pakt de telefoon om een gespecialiseerd team van vertalers en vertaalsters zo snel mogelijk aan het werk te zetten.

Vertaling is precisiewerk

Al jaren werken wij nauw samen met een van de grootste banken van Nederland. Bankieren is precisiewerk en een vertaling moet dat ook zijn. Vandaar dat wij een groot aantal financiële vertalers in ons netwerk hebben die de ins en outs van het bankwezen kennen en de taal van bankiers verstaan. Deze mensen werken hard: ze kunnen gemiddeld 2500 woorden per dag aan. Om u een idee te geven: dit stukje tekst bestaat uit een kleine 300 woorden.

1.000.000 woorden financieel-technische tekst

Plotseling moest er van de bank binnen een paar weken een hoeveelheid tekst van eerst 850.000 en daarna van 1.000.000 woorden worden vertaald. Complicatie: de vertalers moesten niet alleen financieel onderlegd zijn, maar ook kennis hebben van informatica. Het ging namelijk om een Nederlandse handleiding die in het Engels naar India moest worden gestuurd, waar diezelfde tekst zou dienen als brondocument voor het vervaardigen van software.

Groot vertalersbestand

En dan scheelt het dat je als vertaalbureau een groot bestand van hoog gekwalificeerde vertalers en vertaalsters hebt én dat bestand up to date houdt. En dat deze vertalers zich geregeld laten bijspijkeren en over de nodige security clearance beschikken. Wij van algemeen vertaalbureau Snelvertaler zeggen niet dat deze vertaalklus ons gemakkelijk afging. Maar mogen we het erbij laten dat deze grootbank nog altijd een tevreden klant is? Als u dat ook wilt worden, heten wij u graag van harte welkom. Even bellen met 020-369 74 12 is voldoende.

Vertaalbureau Snelvertaler

Ons gespecialiseerde team aan de Herengracht

2019-02-13T13:12:33.7224602Z

Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.