Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Beëdigde vertalingen

Als u documenten voor officiële instanties moet laten vertalen, dienen deze teksten doorgaans beëdigd worden vertaald. Algemeen Vertaalbureau Snelvertaler verzorgt deze vertalingen voor zowel bedrijven als particulieren, met oog voor kwaliteit, snelle levertijd en een competitieve prijs. Sinds januari 2009 is er een wijziging in de wet voor officiële vertalingen doorgevoerd. Snelvertaler is altijd vooruitstrevend in haar vakgebied en heeft haar beleid dus direct aangepast aan deze nieuwe eisen. Maar wat houden deze wijzigingen voor u in?

Het Register beëdigde tolken en vertalers

Vóór 2009 konden alle beëdigde vertalers een officiële vertaling maken. Sinds begin dit jaar is het echter verplicht voor tolken en beëdigde vertalers om ingeschreven te staan in het kwaliteitsregister Register Beëdigde Tolken En Vertalers (www.bureaubtv.nl). Dit kwaliteitsregister stelt hogere eisen aan beëdigde vertalers en tolken. Ze moeten bijvoorbeeld aan bijscholing doen, een minimumaantal aan professionele opdrachten per jaar omzetten, en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. Ook kunnen tolken nu voor langere tijd beëdigd worden, waar dat voorheen slechts voor de duur van één rechtszitting mogelijk was. In de praktijk betekent dit ook dat alleen tolken en vertalers die in het nieuwe kwaliteitsregister staan nog beëdigde vertalingen mogen verrichten.

Verandering

Is dit een positieve verandering? Wij vinden van wel. De extra kwaliteitscontrole op vertalers en tolken voor officiële vertalingen is een goede zaak. Ons bureau staat al jaren garant voor hoge kwaliteit. Het feit dat ook de vertaalwereld erkent dat die kwaliteitscontrole nodig is, is een goede ontwikkeling. Hoewel er op dit moment nog een overgangsregeling geldt, streven wij ernaar om alleen maar met beëdigde vertalers uit het Rbtv te werken. Dit bekent dat wij werken met vertalers die zich juist in willen zetten voor kwaliteit. Wat verandert er aan uw beëdigde vertaling? Eigenlijk helemaal niets. Als u uw opdracht bij ons vertaalbureau plaatst, wordt de complete officiële vertaling voor u verzorgd. Aan onze hoge kwaliteit verandert niets, en ook onze prijs blijft scherp. U kunt dus met een gerust hart uw officiële vertaling aan ons over laten, en wij zorgen er zoals altijd voor dat deze aan alle eisen voldoet.

2020-04-03T09:59:28.0565331Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.