Brits-Engels vertaalbureau

Elke taal heeft zijn eigen kenmerken, zijn eigen historie en zijn eigen cultuur. Zeker wanneer een taal vele verschillende varianten kent, zijn er soms behoorlijke verschillen te vinden tussen deze varianten, terwijl ze toch op elkaar lijken. Dat is bijvoorbeeld zo bij de Engelse taal. Wat zijn dan de precieze kenmerken van het Britse Engels? En wat zijn de verschillende met het Amerikaans-Engels en andere vormen van deze wereldtaal? In dit artikel besteden we aandacht aan de Brits-Engelse taal.

Historie

Engelse vlag in buttonvorm

Het Brits-Engels is een verzamelnaam voor de diverse dialecten die in het Verenigd Koninkrijk worden gesproken. Dat betekent dat het Engels dat in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland wordt gesproken, wordt gerekend tot het Brits Engels. Natuurlijk kent het Engels in deze landen taalkundig gezien kleine verschillen, maar over het algemeen komt de taal wel overeen. Brits Engels mag gerekend worden tot de West-Germaanse talen. De taal is ooit ontstaan uit vele verschillende dialecten die ook wel het Oudengels worden genoemd. Wat niet veel mensen weten is dat de Engelse taal is geworden wat zij is dankzij de taal van de Vikingen. Doordat de taal zich in de loop der tijd ontwikkelde en zich daarnaast liet beïnvloedden door bijvoorbeeld het Grieks en het Latijn, ontstond er de Brits-Engelse taal. In een rap tempo ontwikkelde deze Engelse taal zich tot de meest invloedrijke en belangrijke taal ter wereld. Dat kwam onder andere doordat Groot-Brittannië vele koloniën tot haar beschikking had, waar de taal zodoende ook terecht kwam. Ook het feit dat het Engels in de Verenigde Staten werd gesproken, zorgde ervoor dat het een wereldtaal werd.

Brits-Engels en Amerikaans-Engels

Vaak is er meer verschil tussen het Brits-Engels en het Amerikaans-Engels dan de meeste mensen denken. Deze verschillen zijn onder meer terug te vinden in woordgebruik, grammatica, spelling en in nog sterkere mate de uitspraak. Woorden worden vaak ook daadwerkelijk anders gespeld en het komt zelfs meer dan eens voor dat beide varianten compleet verschillende woorden gebruiken voor hetzelfde object. Hierdoor kan er tussen sprekers van beide varianten soms verwarring ontstaan.

Engels ontbijt

Onze vertaaldiensten

Wilt u uw teksten laten vertalen naar het Brits-Engels? Dan helpen wij u graag verder. Dankzij onze ruime ervaring en het feit dat we samenwerken met de beste vertalers ter wereld, kunnen we elke tekst aan. Wij kijken met u naar het doel van uw tekst en waar uw tekst gebruikt zal worden en passen uw vertaling hierop aan. Zo bent u verzekerd van een vlekkeloze communicatie.

2017-12-20T09:58:56.4091305Z

Ralph van het Nederend
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.