Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Dari vertaalbureau Snelvertaler

Dari behoort tot de Indo-Europese taalfamilie en is een onderdeel van de tak van de Iraanse of Arische talen. Er zijn 3 verschillende soorten Dari, ook wel de Perzische taal genoemd. Zo is er Dari met oostelijke, Iraanse en westelijke invloeden. Bovengenoemde soorten zijn ontstaan vanaf de 18e eeuw en betreffen de landen Afghanistan, Iran en Tadzjikistan. Alleen in Afghanistan wordt het 'officiële' Dari gesproken, zoals hij van vroeger uit is ontwikkeld, zonder extreme invloeden van andere landen om Afghanistan heen. In Iran en Tadzjikistan wordt het Dari ook gesproken, maar door een duidelijke minderheid, die bovendien gebruik maakt van het Cyrillische schrift in plaats van het Perzisch-Arabische schrift. Naast het Dari is in Afghanistan het Pashto de officiële taal, maar het Dari dient als de lingua franca, oftewel de taal waarin op officieel en onofficieel niveau wordt gecommuniceerd tussen verschillende taalsprekers.

Dari vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder, bijvoorbeeld met uw offerteaanvraag.

Zakendoen in Afghanistan

Afgezien van dat er Dari wordt gesproken in bovengenoemde landen, verschilt ook de zakelijke cultuur wel degelijk met die van Europese landen. Zo heeft u vaak te maken met het Islamitische geloof en is het doen van zaken op bijvoorbeeld de heilige dagen van de Ramadan niet raadzaam. Dit geldt ook voor andere feestdagen, want hierdoor staat het zakelijk leven in de landen op een laag pitje. Mocht er onderhandeld worden, dan is het zaak om hier voldoende tijd in te besteden. In Arabische landen verloopt zaken doen vaak niet binnen een dag, maar meerdere. En zo zijn er vele andere cultuurverschillen, waarbij het handig is dat u bij zaken omtrent Arabische landen, eerst nagaat welke verschillen er zijn en waar u rekening mee kunt houden. Daarom heeft vertaalbureau Snelvertaler enkele tips voor u opgesteld, die u kunt vinden op de pagina hieronder.

De professionele dienstverlening van Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler heeft jarenlange ervaring met het vertalen van allerlei soorten documenten in de meest uiteenlopende talencombinaties. Ook voor het Dari hebben wij een scala aan ervaren vertalers met verscheidene expertises. Onze vertalers zijn altijd moedertaalsprekers van de doeltaal, waardoor u verzekerd bent van een vertaling in hedendaags Dari met inachtneming van de stijl en het jargon van uw vakgebied. Kwaliteitsvertalingen met een plus, dat is waar we bij ons vertaalbureau voor staan. Meer weten? Neem gerust contact op met onze projectmanagers, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Dat kunt u doen door het offerteformulier in te vullen of door ons uw document te e-mailen.

2019-11-04T11:35:26.3614685Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.