Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Direct een tolk nodig

Locatie: het stadhuis van een grote stad in Nederland. Er komt een bruidspaar aan de balie dat onmiddellijk wil trouwen. Tot zover een alledaagse gebeurtenis, totdat blijkt dat de ene helft van het koppel geen Nederlands spreekt. Wel Turks, maar in Nederland moet iemand ‘ja’ zeggen op de vraag of diegene de man of vrouw wil worden van iemand anders. Het stel is al in smoking en trouwjurk, er is per direct een tolk nodig. De ambtenaar belde dus met TolkDirect.

Gespecialiseerde tolken

Onze tolkenservice krijgt een tolkaanvraag meestal een week van tevoren binnen. Dat stelt ons in staat om zorgvuldig naar de juiste tolk voor de tolkopdracht te zoeken. Vaak is dat een praktische zaak; een tolk moet immers fysiek ergens aanwezig zijn. Vaak hebben de aanvragers ook inhoudelijke wensen met betrekking tot het onderwerp dat vertaald moet worden. Daarom heeft onze tolkenafdeling specialisten op elk vakgebied.

Tolk ter plekke

Terug naar ons bruidspaar. Hoewel een veel kortere termijn dan gebruikelijk, wilden onze projectmanagers natuurlijk hun uiterste best doen om dit verzoek te honoreren. De ambtenaar kreeg dus te horen dat we een poging zouden wagen zo snel mogelijk een tolk te sturen. En dat deden we dan ook, met de belofte dat we binnen vijf minuten terug zouden bellen of het gelukt was. Onze eerste poging slaagde: de tolk was zelfs toevallig in de stad en hoefde maar een paar haltes met de tram om op het stadhuis te komen. Ter plekke trof ze een opgeluchte ambtenaar aan die zojuist was teruggebeld met de bevestiging dat er een tolk onderweg was. Natuurlijk was het bruidspaar nog veel gelukkiger dat er getrouwd kon worden.

2019-11-08T15:56:09.5372958Z
Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Leo Kok een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.