Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Over de Franse taal

Het Frans is een van de talen die voortgekomen zijn uit het Latijn. Deze talen worden samen de Romaanse talen genoemd. Door de kolonisatie van grote delen van Afrika door Frankrijk in vooral de 19e eeuw, is het Frans ook een belangrijke taal in Afrika geworden. Lange tijd was het Frans de taal van de elite in Europa. In die tijd zijn veel woorden uit het Frans in het Nederlands opgenomen. Het Frans is een van de zes officiële talen van de Verenigde Naties en een van de 21 officiële talen van de Europese Unie.

Feiten over de Franse taal

Landen waar Frans gesproken wordt: Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, Canada en vele landen in Afrika.

Het Frans is daarbij een officiële taal in Frankrijk, Algerije, België, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Guinee, Italië (Valle d'Aosta), Ivoorkust, Kameroen, Laos, Luxemburg, Madagaskar, Mali, Marokko, Mauritanië, Monaco, Niger, Senegal, Seychellen, Tsjaad, Togo, Tunesië, Vanuatu, Verenigde Staten (Louisiana), Vietnam en Zwitserland.

Rond de 130.000.000 mensen hebben het Frans als moedertaal. De regulering van de Franse taal wordt gedaan door het Franse instituut www.academie-francaise.fr.

Het Franse alfabet is Romeins. De taal hoort bij de Indo-Europese taalfamilie, en wel de Romaanse tak daarvan. Een taal die sterk verwant is aan het Frans is Corsicaans. Minder gelijkend maar eveneens verwant zijn de volgende talen: Italiaans, Spaans, Portugees, Latijn, Roemeens en Papiamento.

2019-11-04T12:27:35.2036999Z
Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Leo Kok een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.