Persbericht Snelvertaler

Almere, 4 november 2009

Klantvriendelijke domeinnaamregistratie kan tienvoudige opbrengen

Vlak voor de toelating door de ICANN van vreemde tekens in domeinnamen registreerde vertaalbureau Snelvertaler in Almere het domein Übersetzungsbüro.de. De 10.000 euro die hiervoor is betaald, blijkt een gouden investering: inmiddels is een eerste bod van 100.000 euro gedaan.

Algemeen directeur van Snelvertaler Erwin Vroom: “In eerste instantie hebben wij deze domeinnaam natuurlijk gekocht om voor onze Duitstalige klanten het zoekgemak te vergroten. Ze hoeven dus voortaan niet meer ‘uebersetzungsbuero’ in te tikken in Google, maar kunnen gewoon de in Duitsland gangbare spelling gebruiken. Dat snel daarna de ICANN woorden met een umlaut zou toestaan heeft ons ook wel een beetje verbaasd. Een andere partij blijkbaar ook, want we hadden al snel dat bod van 100.000 euro binnen.”

Vroom kan niet zeggen van wie het bod afkomstig is en of er op wordt ingegaan. “Wij zien deze domeinnaam als serviceverlening: graag maken wij het de klant makkelijk om ons te bereiken. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan vindbaarheidsonderzoek. Wij zijn dus erg nieuwsgierig of Übersetzungsbüro.de wel werkt.” Een definitief besluit over de verkoop verwacht Vroom niet voor het eind van het jaar.

[Einde persbericht]

2017-05-29T08:21:50.7190410Z

Daphne Werner
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.