Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Persbericht Snelvertaler

Almere, 4 november 2009

Klantvriendelijke domeinnaamregistratie kan tienvoudige opbrengen

Vlak voor de toelating door de ICANN van vreemde tekens in domeinnamen registreerde vertaalbureau Snelvertaler in Almere het domein Übersetzungsbüro.de. De 10.000 euro die hiervoor is betaald, blijkt een gouden investering: inmiddels is een eerste bod van 100.000 euro gedaan.

Algemeen directeur van Snelvertaler Erwin Vroom: “In eerste instantie hebben wij deze domeinnaam natuurlijk gekocht om voor onze Duitstalige klanten het zoekgemak te vergroten. Ze hoeven dus voortaan niet meer ‘uebersetzungsbuero’ in te tikken in Google, maar kunnen gewoon de in Duitsland gangbare spelling gebruiken. Dat snel daarna de ICANN woorden met een umlaut zou toestaan heeft ons ook wel een beetje verbaasd. Een andere partij blijkbaar ook, want we hadden al snel dat bod van 100.000 euro binnen.”

Vroom kan niet zeggen van wie het bod afkomstig is en of er op wordt ingegaan. “Wij zien deze domeinnaam als serviceverlening: graag maken wij het de klant makkelijk om ons te bereiken. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan vindbaarheidsonderzoek. Wij zijn dus erg nieuwsgierig of Übersetzungsbüro.de wel werkt.” Een definitief besluit over de verkoop verwacht Vroom niet voor het eind van het jaar.

[Einde persbericht]

2019-02-18T14:27:20.4432391Z
Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marit van Hove een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.