Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertaalbureau Litouws

Snel en vakkundig al uw documenten van en naar het Litouws vertalen? Vertaalbureau Snelvertaler werkt met professionele vertalers die het Litouws als moedertaal hebben en al uw vertalingen Nederlands-Litouws en Litouws-Nederlands verzorgen. Als u met Litouwen zakendoet, dan wilt u graag duidelijkheid hebben omtrent contracten, leveringsvoorwaarden en andere zaken. Doet u zaken met de Litouwse regering? Dan bent u dikwijls verplicht om alle contracten en bijbehorende documenten in de Litouwse taal aan te leveren. Snelvertaler verzorgd ook beëdigde vertalingen.

Litouws: een bijzondere taal

Samen met het Lets is het Litouws een van de twee nog bestaande talen van de Baltische talenfamilie. De Litouwse taal, vooral haar grammatica, is een archaïsche taal en heeft een sterke verwantschap met het Sanskriet. Stukken die geschreven zijn in het Litouws dateren terug uit de 16e eeuw en er is sinds die tijd een rijke literaire geschiedenis ontstaan. In de 19e eeuw werd Litouwen onderdrukt door de Russen en was het verboden om nog Litouws te spreken. De Litouwers in Oost-Pruisen hebben in deze periode de taal in stand gehouden. Tegenwoordig is het Litouws de officiële taal van Litouwen en wordt de taal wereldwijd door 3,5 miljoen mensen gesproken.

Zakendoen met Litouwen

Veel internationale bedrijven doen zaken met Litouwen. De beroepsbevolking van Litouwen is hoog opgeleid en Litouwen beschikt over een goede en uitgebreide infrastructuur. Vooral in de ICT en de medische sectoren is veel buitenlands geld geïnvesteerd in back-offices en productiefaciliteiten. Veel Litouwers spreken ook Russisch en Engels. Litouwse transportbedrijven worden veelal ingehuurd om goederen tussen Oost- en West-Europa te vervoeren.

Snel en specialistisch Litouws vertaalbureau

Vertaalbureau Snelvertaler heeft zich gespecialiseerd in het vertalen van en naar het Litouws. Wij werken met een pool van professionele vertalers die naast algemene documenten, ook sectorspecifieke vertalingen verzorgen, zoals technische, financiële, medische en juridische vertalingen in het Litouws. Voor het direct aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u ons uw document e-mailen of het offerteformulier invullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail. Nadat u akkoord gaat met de kosten, gaan wij met uw teksten aan de slag.

2020-04-02T12:15:28.6031372Z
Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Nicolette van Neer een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.