Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Medische vertalingen, een voorbeeld

Binnen vertaalbureau Snelvertaler is een speciale afdeling verantwoordelijk voor het medisch vertaalwerk. Wij hebben dan ook ruime ervaring met vertalingen voor de medische sector.

Een voorbeeld van een medisch vertaalproject is de dienstverlening die wij leveren aan het samenwerkingsverband tussen Duke Clinical Research in de VS en Clinical Research Services in Duitsland. Het betreft een clinical trial, waarbij een groot aantal proefpersonen wordt gevolgd. Binnen dit traject worden dagelijks onderzoeksrapporten geschreven door artsen in een groot aantal ziekenhuizen en medische instellingen.

Om een geneesmiddel geaccepteerd te krijgen door de FDA, dienen al deze rapporten nauwkeurig vertaald te worden. De rol van Snelvertaler bestaat eruit dat de handgeschreven rapporten die per fax binnenkomen accuraat worden vertaald uit het Tsjechisch, Pools, Sloveens, Duits en Hongaars naar het Engels. Deze vertalingen worden daarbij voorzien van een elektronisch certificaat met een handtekening van de gespecialiseerde vertaler.

Omdat elke dag uitstel bij de lancering van een nieuw geneesmiddel enorme kosten met zich meebrengt, zorgt ons medische vertaalafdeling voor een snelle doorlooptijd van de vertalingen. Onze vertalers werken daarbij binnen zeer strakke deadlines.

Naast deze langlopende grote medische projecten, vertalen wij ook bijsluiters van medicijnen en handleidingen voor medische apparatuur. Doorgaans gaat het om vertalingen naar het Engels. Maar ook voor Spaans, Frans, Duits, Italiaans en de Scandinavische talen hebben wij vakkundige vertalers in huis. Deze vertalers hebben meestal ook een medische achtergrond naast hun vertaalopleiding.

Hieronder vindt u een selectie documentsoorten waar wij aantoonbare vertaalervaring mee hebben:

Als u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op. Een van de senior-projectmanagers van Snelvertaler geeft graag antwoord op uw vragen over medisch vertaalwerk. U kunt uw tekst ook direct sturen naar E-mail voor een gratis offerte. Geeft u daarbij alstublieft aan wanneer u de vertaling retour wenst en naar welke talen er vertaald moet worden.

2020-04-03T10:05:30.3997638Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.