Vertaalbureau Noors

De Noorse taal en het verschil tussen standaard en dialect

Noors vertaalbureau Snelvertaler: al uw Noorse vertalingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Noorse vertalingen.

Het Noors is een Scandinavische taal met meer dan 4,5 miljoen sprekers. Anders dan in de meeste landen is het in Noorwegen gebruikelijker om een dialect te spreken dan ‘standaard Noors’. Er is eigenlijk geen sprake van één standaardtaal; er is wel het ‘Standard Østnorsk’ maar dit wordt slechts door een beperkt aantal Noren gebruikt in het dagelijks leven.
Daarnaast kent het Noors twee officiële schrijftalen: het Nynorsk en het Bokmål. Hoewel het Nynorsk veel gemeen heeft met de meest voorkomende dialecten, gebruikt 85-90% van de Noren het Bokmål. Een gesproken vorm van deze twee schrijftalen wordt meestal gebruikt op de radio en televisie.

Deze opmerkelijke staat van het Noors vraagt om expertise als u wilt zakendoen of andere officiële zaken wilt regelen in Noorwegen. Het is van belang de goede vorm te kiezen, en het inschakelen van een vertaalbureau is dan zeker niet onverstandig!

Noors vertaalbureau Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler heeft jarenlange ervaring met het vertalen vanuit en naar het Noors en haar dialecten. We hebben twee vestigingen in Noorwegen en beschikken mede daarom over een groot bestand aan professionele vertalers die moedertaalspreker van het Noors zijn en op de hoogte van de diverse dialecten. Wij helpen u graag een keuze te maken tussen Nynorsk en Bokmål. Bovendien hebben wij veel vakspecialisten in huis, zodat wij voor elke vertaling iemand met expertise op een bepaald ervaringsgebied kunnen inzetten. Onze vertalers kennen het jargon en de juiste stijl die wordt verwacht van een bepaald document. Hierdoor leveren zij niet alleen kwalitatief zeer hoogwaardig werk af, dit doen zij ook nog eens razendsnel. Of het nu om jaarcontracten, cv’s, kinderboeken, softwarehandleidingen of medische verslagen gaat: vertaalbureau Snelvertaler heeft de juiste vertaler voor u in huis.

Hoe vraag ik een offerte aan voor een Noorse vertaling?

Noors vertaalbureau Snelvertaler: al uw Noorse vertalingen.

Wij kunnen u op elk gebied van dienst zijn.

Met het offerteformulier rechts op uw scherm kunt u heel eenvoudig een offerte aanvragen voor een Noorse vertaling. De projectmanagers van vertaalbureau Noors zullen vervolgens contact met u opnemen. Zij kunnen u verder informeren over bijvoorbeeld het verschil tussen Nynorsk en Bokmål en uw eventuele andere wensen.

Hierna ontvangt u uw vrijblijvende prijsopgave zo snel mogelijk. Natuurlijk kunt u uw teksten ook direct versturen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens zo snel mogelijk een offerte per e-mail. Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Neem dan even contact met ons op. Onze projectmanagers staan u graag te woord.

2019-03-29T08:05:48.1617808Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.