Onze Vakgebieden

Ons vertaalbureau biedt vertalingen in meer dan 150 talen. Onze specialiteit is om juist die vertaler voor de klus in te zetten die affiniteit heeft met de tekst en een moedertaalspreker is van de doeltaal. Zo besparen wij u tijd en kosten: op deze manier heeft u uw perfecte vertaling zo snel mogelijk weer in huis tegen een zo scherp mogelijk tarief. Bij onze expertise behoren onder andere de volgende vakgebieden:

Financiële vertalingen

Grafiek met rode pen op papier

De wereld van het verzekeringswezen en de bancaire sector kent een hoge mate van specialisatie. Om terminologie trefzeker te vertalen heeft u een vertaalbureau nodig met gespecialiseerde vertalers, dat bekend is met de wereld achter de beursberichten. De financiële afdeling van ons vertaalbureau beschikt over een team van ervaren financiële vertalers die thuis zijn in alle talen. Meer informatie vindt u op Financiële vertalingen.

Technische vertalingen

Schuifmaat op technische tekening

Ons vertaalbureau heeft veel ervaring met het vertalen van technische teksten in complexe bestandsformaten. Denkt u daarbij aan teksten voor de nautische industrie in IDML, softwarevertalingen in JSON en bouwtekeningen in AutoCAD. Maar ook voor machinehandleidingen en veiligheidsbladen hebben wij technisch gespecialiseerde vertalers. Lees meer op: Technische vertalingen.

Medische vertalingen

Model van molecuul

Sinds 2001 hebben wij op het gebied van medische vertalingen enorme expertise opgebouwd. Onderzoeksrapporten, consent forms en medische documentatie behoren tot ons portfolio. Onze vertalingen zijn uiteraard ISO-conform. Meer informatie op Medische vertalingen (Life Sciences).

Juridische vertalingen

Hand met pen die document tekent

Misschien wel het leeuwendeel van ons werk: aktes, vonnissen en officiële documenten. Beëdigde vertalingen zijn ons dagelijks werk. Wij zijn bekend met alle deelterreinen van de rechtspraak en de juridische wereld. Onze ervaring met het juridisch jargon resulteert in hoge kwaliteit en snelle levering. Lees meer over ons juridische team: Juridische vertalingen.

Beëdigde vertalingen

Lakzegel met de tekst certified

Voor officiële vertalingen van documenten kunt u bij ons terecht. Een beëdigd vertaler, een geregistreerd vertaler die een eed bij de rechtbank heeft afgelegd, plaatst handtekening en stempel op uw vertaling. Acceptatie door officiële instanties is gegarandeerd, al sinds 2001. Meer informatie hierover op: Documentvertalingen (beëdigd).

Zakelijke vertalingen en persoonlijke teksten

Rijtje oude boeken

Onze projectmanagers hebben ruime ervaring met het vertalen van tijdschriftartikelen, brieven en complete boeken. Wij hebben op dat gebied aantoonbare ervaring. Maar het vaakst nog vertalen wij korte brieven voor bedrijven en particulieren. Meer informatie over deze specialisatie van ons vertaalbureau vindt u hier: Zakelijke en persoonlijke communicatie.

Commerciële vertalingen

Stertopologie

Ons vertaalbureau is het levende bewijs van succesvol de buitenlandse markt betreden. Snelvertaler is nu actief in heel Europa en daarbuiten. Dat zou nooit mogelijk geweest zijn als wij de vertaling van onze website niet perfect op de lokale markt hadden afgestemd. Als u zelf wilt gaan exporteren, dan is ons vertaalbureau de aangewezen partner om er een succes van te maken. Meer over vertalen met een commercieel doel vindt u op: Exportvertalingen / Commerciële vertalingen.

HRM vertalingen

Hoofdtelefoon op wereldbol.

Diploma of cv (ja, dat is echt met kleine letters!) vertalen? Personeelshandboek of leaseregeling in het Engels? Ons vertaalbureau regelt het. Binnen no time heeft u uw vertaling van personeelszaken weer in huis. Van personeelsreglement tot ontslagbrief, perfecte HR-vertalingen vormen één van de pijlers van ons succes. Meer informatie kunt u vinden op Vertalingen op het gebied van Human Resources.

Wetenschappelijke vertalingen

Stethoscoop

U kunt ook bij ons terecht voor hooggespecialiseerd vertaalwerk. Een dergelijke specialistische vertaling komt namelijk in nauwe samenspraak met de auteur van de tekst tot stand. Als de vertaler twijfels heeft over de brontekst, dan nemen wij contact met u op. Hier gaat het om perfectie, en dat mag iets meer (tijd) kosten. Meer informatie op de pagina Wetenschappelijke vertalingen.

Andere vakgebieden

Naast bovenstaande vakgebieden bieden wij ook hoogwaardige vertalingen in talrijke andere vakgebieden.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.