Sranantongo: Surinaams vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor een vertaling in Suriname.

Professionele vertalingen naar het Sranantongo

Ons vertaalbureau werkt met een uitgebreid bestand van freelance vertalers, die allemaal naar hun moedertaal vertalen. Daarom staan we garant voor snelle en kwalitatief hoogstaande vertalingen, naar welke taal u ook wenst. Dit geldt niet alleen voor vertalingen naar de meest gangbare talen zoals Engels, Duits, Spaans en Frans, maar ook voor minder voor de hand liggende talen zoals Chinees, Japans, Arabisch en ook het Sranantongo. De vertalingen naar het Sranantongo worden uitgevoerd door vertalers met het Sranantongo als moedertaal. Daardoor bent u altijd verzekerd van een foutloze vertaling in hedendaagse stijl.

Over Sranantongo

Sranantongo is de meest gesproken taal van Suriname. Oorspronkelijk is het de taal van de Creoolse bevolkingsgroep in Suriname. Hoewel op scholen in Suriname het Nederlands wordt gedoceerd als officiële taal, is het Sranantongo wel de contact- en gemeenschapstaal. Het is de meest gesproken taal en ook op papier wordt het Sranantongo steeds vaker gebruikt. Rond 1985 is er voor het eerst een officiële spelling van het Sranantongo geïntroduceerd, waardoor de taal een steeds serieuzere rol gaat spelen in de Surinaamse gemeenschap. Er is nu zelfs een Nijntje boek vertaald naar het Sranantongo!

Vaak wordt het Sranantongo verward met het Papiamento. Dit is geheel ten onrechte, omdat het twee totaal verschillende talen zijn. Sranantongo is de taal van Suriname, Papiamento is de taal van Curaçao. Ook ontstaat er soms verwarring over de verschillende talen van Suriname. Het Nederlands is de officiële taal van Suriname en wordt ook onderwezen op school. Het Sranantongo is de meest gesproken taal en wordt steeds vaker ook als geschreven taal ingezet, zeker sinds de komst van de officiële spelling. Maar Suriname kent meer talen: de Hindoestanen spreken het Sarnami Hindostani: Surinaams-Hindoestaans. De stammen hebben ook verschillende talen zoals Saramaccaans, Aucaans, Aluki, Mataway en Kwinti. De Indianen spreken ook hun eigen talen. De Javanen spreken Javaans en tot slot de Chinezen, zij spreken Chinees, zowel Hakka als Mandarijn.

Ons vertaalbureau Sranantongo

U kunt bij ons terecht voor Sranantongo vertalingen in alle vakgebieden. Naast bijvoorbeeld medisch, financieel, technisch en commercieel vertaalwerk kan ons vertaalbureau ook gelegaliseerd vertaalwerk, (rechtbank)tolken en apostilles voor vertalingen die in het buitenland rechtsgeldig dienen te zijn verzorgen. Voor ieder vakgebied hebben wij de juiste vertaler voor uw tekst! We verzorgen niet alleen de combinatie Nederlands – Sranantongo en Sranantongo- Nederlands, maar ook vertalingen Engels-Sranantono of Sranantongo – Engels.

.

2017-05-29T07:45:43.6372851Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.