Surinam flag

Professionele vertalingen naar het Sranantongo

Ons vertaalbureau werkt met een uitgebreid bestand van freelance vertalers, die allemaal naar hun moedertaal vertalen. Daarom staan we garant voor snelle en kwalitatief hoogstaande vertalingen, naar welke taal u ook wenst. Dit geldt niet alleen voor vertalingen naar de meest gangbare talen zoals Engels, Duits, Spaans en Frans, maar ook voor minder voor de hand liggende talen zoals Chinees, Japans, Arabisch en ook het Sranantongo.

Over Sranantongo

Sranantongo is de meest gesproken taal van Suriname. Oorspronkelijk is het de taal van de Creoolse bevolkingsgroep in Suriname. Hoewel op scholen in Suriname Nederlands wordt gedoceerd als officiële taal, is Sranantongo nog steeds de contact- en gemeenschapstaal. Het is de meest gesproken taal en ook op papier wordt Sranantongo steeds vaker gebruikt. Rond 1985 is er voor het eerst een officiële spelling van det aal geïntroduceerd. Er is nu zelfs een Nijntje boek vertaald naar het Sranantongo!

Vaak wordt Sranantongo verward met Papiaments. Dit is geheel ten onrechte, omdat het twee totaal verschillende talen zijn. Sranantongo is de taal van Suriname, Papiaments is de taal van de ABC-eilanden.

Naast Nederlands en Sranantongo worden er door diverse minderheden nog andere talen gebruikt. Zo spreken Hindoestanen Sarnami Hindostani oftewel Surinaams-Hindoestaans. Inheemse stammen bezigen verschillende talen zoals Saramaccaans, Aucaans, Aluki, Mataway en Kwinti. Daarnaast spreken van oorsprong Javaanse inwoners vaak nog Javaans en de Chinese bevolkingsgroep Hakka of Mandarijn.

2017-11-02T10:53:15.2985591Z

Berlinda Hendrikse
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.