Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Midden-Afrika

Snelvertaler verzorgt graag uw Franse vertalingen voor Midden-Afrika.

Zakendoen in Midden-Afrika

Het zakendoen in Midden-Afrika brengt veel uitdagingen met zich mee. Op het moment dat u besluit uw onderneming uit te breiden naar het buitenland of buitenlandse investeringen besluit te doen heeft u vaak al uitgebreid onderzoek gedaan naar de marktwerking waar u mee te maken gaat krijgen. Het is echter vaak ook belangrijk om u te verdiepen in de zakelijke etiquette op het moment dat u afreist naar het betreffende land om uw toekomstige zakenpartners te ontmoeten. Wij hebben alvast wat tips voor u op een rij gezet.

Formaliteiten

U bent misschien gewend bij het Westerse zakendoen dat alles in gedetailleerde contracten wordt vastgelegd. Als u zaken gaat doen in Midden-Afrika is dat echter minder formeel en wordt er minder met contracten geregeld en meer met woorden. Hier schuilt natuurlijk een zeker risico in. Het is dus aan te raden om de belangrijkste basiszaken toch vast te leggen op papier. Het is vaak raadzaam om daarvoor een lokale advocaat of juridisch specialist in te schakelen die op de hoogte is van alle relevante wet- en regelgeving.

Persoonlijk contact

U zult merken dat uw zakenpartners in Midden-Afrika het belangrijk vinden om eerst een persoonlijke band op te bouwen. Begin dan ook niet direct over zaken, maar reserveer een lunch- of dinerafspraak om elkaar beter te leren kennen. Wanneer u bij iemand thuis wordt uitgenodigd, wordt het altijd op prijs gesteld als u een bloemetje, chocola of een typisch Hollands cadeautje meebrengt.

De ta(a)l(en) van Midden-Afrika

In Midden-Afrika worden diverse talen gesproken, vooral Niger-Congotalen. In het formele circuit bedient men zich echter het meest van het Frans, als voormalig kolonie van Frankrijk. Snelvertaler is u graag van dienst met het vertalen van uw zakelijke documenten. U kunt hierbij denken aan uw dagelijkse correspondentie, maar natuurlijk ook uw website en brochures. Ook helpen wij u verder met beëdigde vertalingen en tolkdiensten. In alle gevallen geldt dat wij een professionele vertaler inschakelen die moedertaalspreker is van de doeltaal. Daarnaast selecteren wij voor elk project de juiste specialist, degene met de meeste kennis van het onderwerp.

2019-11-04T12:24:06.9788795Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.