Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Urdu vertaalbureau Snelvertaler

Urdu wordt wereldwijd door ongeveer 60 tot 70 miljoen mensen gesproken. De taal die in Aziatische landen, voornamelijk Pakistan en in veel staten van India gesproken wordt, is de toegangspoort voor het opbouwen en/of versterken van handelsrelaties in de steeds sterker groeiende economie van Azië. Vertaalbureau Snelvertaler heeft tolken en vertalers in dienst die het Urdu beheersen en u zowel schriftelijk als persoonlijk kunnen begeleiden om alle zaken lokaal als internationaal tot uw volledige tevredenheid af te kunnen handelen. Neem een kijkje op onze site en vraag vrijblijvend een offerte op maat aan voor al uw vertaaldiensten.

Achtergrond en herkomst Urdu

Het woord Urdu is afgeleid van het Turkse woord ordu en betekend ‘leger’. Opvallend is de Perzische schrijfwijze die afwijkt van de Europese en geschreven wordt van rechts naar links. Van oorsprong is de taal ook gebruikt als beeldtaal. Het Urdu is een zogenaamd sociolect dat zich vanaf de dertiende eeuw ten gevolge van politieke situaties ontwikkeld heeft door een mengeling van inheemse prakrittalen, het Perzisch, het Arabisch en deels ook tschagataisch-Turkse talen.

Sinds de oprichting van het Sultanaat van Delhi en het Mughal Rijk tot de Britse Raj werd het Hindoestaans geschreven in het Sanskriet: de taal van zowel hindoes en moslims. Omdat de taal gerelateerd was aan Hindoestanen stond deze ook bekend als Hindi, Hindavi en Dehlavi. Hindoes en moslims deelden deze zelfde taal tot de Perzische taal in 1837 officieel vervangen werd en naast het Engels niet langer als hoofdtaal gezien werd.

Het Hindi verving het traditionele Hindustani als de officiële taal van Bihar in 1881, waarmee een sektarische breuk veroorzaakt werd tussen het ‘Urdu’ van moslims en het ‘Hindi’ van Hindoes. De kloof werd versterkt na de onafhankelijkheid en verdeling van India en Pakistan. Na de onafhankelijkheid erkende Pakistan een sterk Perzisch gerichte vorm van het Urdu als de nationale taal van het land. Het grootste deel van de sprekers van het Urdu woont in India, terwijl een minderheid in Pakistan het Urdu machtig is. In veel gevallen wordt de taal gebruikt om een brug te slaan tussen de verschillende dialecten, terwijl Urdu in Pakistan als ambtstaal gehandhaafd wordt.

Urdu vertalingen door vertaalbureau Snelvertaler

In o.a. Pakistan en India staat Snelvertaler u bij met vertalingen.

Snelvertaler en Urdu

De complexiteit, het afwijkende schrift en alfabet, gebonden aan bepaalde streken en culturen noodzaken zakenpartners een tolk in dienst te nemen om een brug te slaan tussen beide werelden. Vertaalbureau Snelvertaler kan u behulpzaam zijn indien u officiële akten in het Urdu wilt laten vertalen of hulp nodig heeft bij het voeren van gesprekken. Neem contact op met onze projectmanagers voor de mogelijkheden, zij helpen u graag verder. Meteen een vrijblijvende offerte aanvragen kan via het offerteformulier of door ons het te vertalen document te e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-11-08T14:27:46.7580709Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.