Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertalen naar het Canadees-Frans

Canadese vlag

Vraag nu een offerte aan voor uw Canadees-Franse vertaling!

De provincie Québec is de op één na grootste provincie van Canada. Met een eigen cultuur, taal en juridisch systeem biedt Québec unieke kansen én uitdagingen voor entrepreneurs die zaken willen doen met de Québécois. De Franse geschiedenis is diep in de cultuur van Québec geworteld. Niet alleen de Franse taal, maar ook de beginselen van het Franse rechtssysteem zijn nog aanwezig in het juridische raamwerk van Québec. De voertaal in Québec is Frans, maar wel een specifieke variant die afwijkt van het Frans dat we in Europa kennen: het Canadees-Frans.

Eigen cultuur en een eigen taal

In de tijd dat Noord-Amerika gekoloniseerd werd, waren het de Fransen die het huidige Québec ontdekt hadden en hier hun nederzettingen hadden opgebouwd. Een aantal oorlogen met de Indianen en de Engelsen verder, is in 1763 Québec Engels grondgebied geworden. De Engelsen toonden verrassend veel respect voor de Noord-Amerikaanse Fransen. Zo mochten ze, onder bepaalde voorwaarden, hun taal en hun geloof behouden. Eén zo’n voorwaarde was wanneer de Fransen in Québec een openbare gelegenheid wilden opzetten, dat ze dan wel protestant moesten worden. De Noord-Amerikaanse Fransen bleven echter trouw aan hun trots, hun taal en hun katholieke geloof. In 1867, tijdens de confederatie van Canada, werd Québec als provincie geaccepteerd en Frans als één van de voertalen van Canada erkend.

Kansen in Québec

Met invloeden van de Engelsen en de ontwikkelingen in Noord-Amerika heeft Québec zich ontwikkeld tot een interessante plek voor zakelijke mogelijkheden. Met Montreal en Québec City als grootste steden, zijn het vooral de Fransen en de Belgen die Québec als investeringslocatie in Noord-Amerika hebben uitgekozen. Maar voor alle buitenlandse investeerders is Québec een prima springplank naar Noord-Amerika. Québec kent de laagste belastingtarieven van Noord-Amerika en er wordt door de overheid en het bedrijfsleven op technologische onderzoek en ontwikkelingen geïnvesteerd. Er zijn voldoende en goed geschoolde arbeidskrachten beschikbaar en de infrastructuur van Québec is in goede staat.

Vertalingen van en naar het Canadees-Frans

Met Canada en andere NAFTA-landen zakendoen: Snelvertaler helpt u erbij!

Gezien het positieve investeringsklimaat in Québec zijn er steeds meer Europese bedrijven die zich vestigen in dit deel van Canada. Snelvertaler helpt deze bedrijven bij het vertalen van alle documenten van het Nederlands in het Canadees-Frans, en omgekeerd van het Frans in het Nederlands. Overigens, natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw documenten in het Engels, Duits, Spaans of andere taal te laten vertalen. Dit is wel zo gemakkelijk wanneer u in Noord-Amerika zaken doet met de NAFTA-landen. Zo kunt u bijvoorbeeld arbeidscontracten in het Canadees Frans, Amerikaans Engels en het Mexicaans Spaans laten vertalen. Wanneer u met uw bedrijf zaken doet in Québec, of u overweegt om naar Canada te verhuizen, dan kunt u op ons vertrouwen voor de volgende professionele vertalingen:

2019-11-20T15:45:33.5614930Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.