Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Fins vertaalbureau Snelvertaler

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Fins!

Fins Vertaalbureau Snelvertaler

Taal is de meest belangrijke manier van communiceren. Het is daarom van belang dat u de taal goed kent van een bepaald land, wanneer u daar zaken wilt gaan doen. Het is immers zo dat lang niet alle mensen, en zeker niet van de oudere generatie, het Engels voldoende onder controle hebben. Kennis van de taal van het land waar u heen gaat, is daarom altijd aan te raden. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen met Finland, zult u zien dat lang niet alle Finnen Engels kunnen spreken. U kunt in dat geval gebruik maken van vertaalbureau Snelvertaler. Wij kunnen u uitstekend van dienst zijn bij het vertalen van documenten van het Fins naar het Nederlands en andersom. Ook kun u gebruik maken van onze tolkdiensten.

Het Fins

Het Fins is een taal die hoofdzakelijk in Finland gesproken wordt. Ongeveer zes miljoen mensen beheersen de taal. Overigens is het Fins niet de enige officiële taal in het land; ook het Zweeds is in Finland een officiële taal. Het Fins wordt gerekend tot de Oostzee Finse talen binnen de Fins-Oegrische taalfamilie. Ook stamt de taal af van de taalfamilie Oraals. Er zijn diverse talen nauwverwant met de Finse taal. Zo hebben het Karelisch, het Ests maar ook het Hongaars vele overeenkomsten met de Finse taal. Dat wil overigens niet zeggen dat men elkaar ook volledig kan verstaan. De Oostzee Finse talen zijn ontstaan onder invloed van Germaanse, Slavische en Baltische talen. Dat is nog steeds te horen aan de vele Germaanse leenwoorden. Naast de inwoners van Finland zijn er minderheden in Rusland, Noorwegen, Zweden en Estland die de taal spreken.

Evenals vele andere talen, wordt het Fins geschreven met behulp van het Latijnse alfabet. Er zijn echter wel drie tekens toegevoegd die na de z komen: å, ä en ö. Deze tekens worden in de Finse taal gekenmerkt als aparte letters. Opvallend aan de Finse taal is dat de klemtoon altijd op de eerste lettergreep ligt. Spelling is erg eenvoudig in het Fins; men heeft de regel gesteld dat elke letter van een woord afzonderlijk uitgesproken dient te worden. Hierdoor is het vrij eenvoudig vanuit de uitspraak een woord op de juiste manier op te schrijven. Fins is voor veel Europeanen een lastige taal omdat het niet lijkt op de Indo-Europese talen.

Snelvertaler en het Fins

Finnish translations in Finland with Snelvertaler

Met een kantoor in Helsinki zorgt Snelvertaler we voor actuele en accurate vertalingen Fins.

Vertaalbureau Snelvertaler is uitstekend geschikt voor het vertalen van zakelijke documenten en andere teksten van en naar het Fins. Wij hebben jarenlang ervaring met het vertalen van teksten en beschikken over de juiste vaardigheden. Dat geldt overigens ook voor onze tolkdiensten. Kijk op onze website wat wij voor u kunnen betekenen of neem direct contact met ons op. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ons offerteformulier invullen of uw tekst naar ons e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

Vertaalbureau Snelvertaler is zelf ten dele een Fins vertaalbureau. Als u thuis bent in de Finse taal, dan kunt u deze informatie ook in het Fins terugvinden op onze eigen Finse website www.pikakaantaja.fi. Op al onze kantoren zijn onder meer Finse projectmanagers werkzaam. Als u dus liever in het Fins te woord wordt gestaan, vraagt u dan gerust naar één van onze Fins sprekende medewerkers.

Eigen kantoren

Ons vertaalbureau is van oorsprong Nederlands, maar heeft inmiddels kantoren in meerdere landen. Voor u is het wellicht het handigst als u contact opneemt met onze professionele adviseurs in Nederland. Maar, als u de taal zelf ook spreekt kun u ook contact opnemen met ons kantoor in Finland. Bijvoorbeeld:

Pikakaantaja Tampere
Hatanpään valtatie 24
33100 Tampere
+358 3 4109 3654

2019-11-04T12:07:18.5060423Z
Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Nicolette van Neer een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.