Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Georgisch vertaalbureau

Het Georgisch

De Georgische taal is de officiële taal van Georgië. De taal behoort tot de Zuid-Kaukasische taalfamilie, een talenfamilie die gesproken wordt ten zuiden van de Grote Kaukasus, het hooggebergte vlak bij de Zwarte Zee. Het Georgisch is overigens de grootste taal van deze talenfamilie, met meer dan zeven miljoen sprekers. Bovendien gebruiken alle andere talen van deze taalfamilie het Georgisch als tweede taal.

Het bijzondere van het Georgisch is dat het een eigen, fonematisch alfabet heeft, waardoor het een gestandaardiseerde schrijftaal is. Het alfabet van deze taal dateert uit de tiende eeuw en heeft voorlopers die nog veel verder terug de tijd in gaan.

Georgisch vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler helpt u graag verder met uw vertaling van of naar het Georgisch.

Achterzetsels

Het Georgische alfabet heeft 28 medeklinkers en vijf klinkers, die allen beschikken over hun eigen letterteken. De combinaties van medeklinkers die voorkomen in de taal zijn opvallend, zo kan het gerust zijn dat er vier of vijf medeklinkers achter elkaar staan in een woord, wat de uitspraak voor buitenlanders extra moeilijk maakt. Het Georgisch kent geen lidwoorden en ook geen grammaticaal geslacht. Wel worden er in plaats van voorzetsels, achterzetsels gebruikt. Deze achterzetsels hebben dezelfde functie als voorzetsels, alleen staan ze achter het woord in plaats van ervoor.

Snelvertaler en het Georgisch

Als u een vertaling van of naar het Georgisch nodig heeft is het belangrijk dat er met de juiste precisie en vakkennis wordt vertaald. De professionele vertalers van vertaalbureau Snelvertaler zijn altijd moedertaalspreker van de doeltaal, in dit geval het Georgisch. Daarnaast hebben elk van onze vertalers zich gespecialiseerd in hun eigen vakgebied. Of u nu een medische, juridische, commerciële of literaire vertaling nodig heeft, wij vinden de juiste match bij uw tekst.

Ook voor beëdigde vertalingen Georgisch kunt u bij ons terecht. Wij schakelen een ervaren beëdigd vertaler in die de vertaling voorziet van een verklaring, handtekening en stempel. Op deze manier kunt u de vertaling voor officiële doeleinden gebruiken.

Contact

Heeft u nog vragen? Onze website biedt nog meer informatie, maar onze projectmanagers staan u ook graag te woord. Neem gerust contact op indien u nog verdere vragen heeft. Meteen een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u doen via het offerteformulier of door ons het te vertalen document te e-mailen. Ook voor tolkdiensten bent u bij ons aan het juiste adres. We helpen u graag verder!

2019-11-04T12:28:25.5857376Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.