Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Maleis(Singapore) vertaalbureau Snelvertaler

Maleis voor Singapore met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Maleis.

Wilt u zaken gaan doen in Singapore? Dan is het natuurlijk belangrijk om het een en ander te weten over de taal die in dit land gesproken wordt. Het Maleis is de officiële taal van Singapore en een lastige taal om in te communiceren. Overigens heeft Singapore vier officiële talen: het Maleis, het Engels, het Mandarijn en het Tamil. Wanneer u zaken wilt gaan doen met een bedrijf in Singapore, is het verstandig om uw zakelijke documenten te laten vertalen in het Maleis. Snelvertaler is een vertaalbureau met jarenlange ervaring in het vertalen van zakelijke documenten. Wij kunnen u met onze ervaring uitstekend terzijde staan bij het vertalen van teksten van en naar het Maleis. Bovendien kunt u ook gebruik maken van onze tolkdiensten. Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact op met een van onze projectmanagers of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Het Maleis

Het Maleis is een taal die behoort tot de Austronesische talen. De naam van deze taalfamilie betekent letterlijk: 'Eilanden van het zuiden'. De talenfamilie is dan ook verspreid over veel verschillende eilanden in Zuidoost-Azië. Singapore behelst 63 van deze eilanden. Vanzelfsprekend is de Maleise taal die in Singapore gesproken wordt vrijwel gelijk aan het Maleis in onder andere Maleisië en Indonesië, al zijn deze laatste landen een standaard Maleis overeengekomen die niet in Singapore geldt. In Singapore wordt er eenvoudigweg gesproken over Bahasa Melayu, vrij vertaald Maleise taal. Opvallend genoeg zijn er behoorlijk wat woorden in het Maleis die overeenkomen met Nederlandse woorden. De reden hiervan kan gezocht worden bij de lange historische banden tussen Indonesië en Nederland.

Vele varianten

Het Maleis wordt door 77 miljoen mensen gesproken, waarvan er ruim vijf miljoen de variant uit Singapore spreken. Het verschil tussen het standaard Maleis en dat wat in Singapore gesproken wordt, valt te verwaarlozen en kan betiteld worden als verschillen die we ook binnen dialecten waar kunnen nemen. Het Maleis heeft veel verschillende varianten over de gehele wereld. Omdat de taal een oude taal is, zijn er in de loop der tijd vele varianten op de taal verschenen, meestal onder invloed van de lokale taal. Op deze wijze is ook het Maleis ontstaan dat in Singapore gesproken wordt.

Maleise vertalingen met vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Maleis voor Singapore met Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler is bij uitstek geschikt om zakelijke documenten te vertalen van en naar het Maleis. Met onze ruime ervaring en de juiste vaardigheden kunnen wij u met zowel vertaalwerk als met tolkdiensten terzijde staan. Neem voor meer informatie gerust contact met onze projectmanagers op. Zij staan u graag te woord. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via het offerteformulier of door ons uw tekst te e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2020-03-04T12:39:20.3502224Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.