Maleis vertaalbureau Snelvertaler

Bent u van plan om binnenkort zaken te gaan doen in Maleisië? Wilt u de gok wagen en bijvoorbeeld investeren in een van de veelbelovende mijnen die dit land rijk is? Dan is het natuurlijk handig dat u het een en ander voor kunt bereiden. In dit land heersen immers totaal andere gebruiken en gewoonten. Ook de taal kan een struikelblok vormen voor u. Het Maleis is immers een lastige taal die door weinig Europeanen beheerst worden. Bovendien spreken lang niet alle mensen in het land Engels. Een tolk is lang niet altijd overbodige luxe. Bovendien is het verstandig om bijvoorbeeld brochures of folders over uw bedrijf te laten vertalen in het Maleis. Vertaalbureau Snelvertaler heeft ervaring met het vertalen van en naar het Maleis en kan u derhalve van dienst zijn. Bovendien kunt u ons ook inschakelen wanneer u gebruik wilt maken van tolkdiensten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Het Maleis

Maleis vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw vertaling Maleis.

Het Maleis is de moedertaal van de inwoners van Maleisië. Deze taal behoort tot de familie van de Austronesische talen. Dit is een wijdverspreide taalfamilie over heel Azië. Deze talenfamilie is de op een na grootste taalfamilie van de wereld. Naast Maleisië wordt de taal gesproken in Brunei, Singapore en Indonesië. Ruim 75 miljoen mensen spreken het Maleis. Vanzelfsprekend kent het Maleis verschillende dialecten en leggen de verschillende landen waar de taal wordt gesproken andere accenten aan in de taal. Daarom is er een officiële standaard afgesproken tussen deze landen. Deze taal wordt Bahasa Riau genoemd, een taal van de Riouwarchipel, waarvan lang werd gedacht dat daar de oorsprong lag van de Maleise taal. Opvallend is dat veel woorden uit de Maleise taal in het Nederlands overgenomen zijn. Dit komt door de lange historische banden tussen Indonesië en Nederland.

Varianten

Het Maleis maakt gebruik van het Jawischrift. Vroeger noemde Arabieren het Maleis 'Jawi', een verbastering van Java. Maleisië nam dit woord over en noemde het geschrift waarmee de taal geschreven werd het Jawigeschrift. Het lijkt erg op het Arabische schrift, maar is speciaal voor de taal van Maleisië aangepast. Het Maleis is een oude taal en wordt al sinds oudsher in verschillende gebieden gebruikt. Hierdoor zijn er vele varianten ontstaan, niet alleen in Indonesië en Maleisië, maar ook in gebieden daarbuiten.

Vertalingen Maleis

Wanneer u uw documenten wilt laten vertalen van en naar het Maleis, of als u gebruik wilt maken van een tolk, bent u bij vertaalbureau Snelvertaler aan het juiste adres. Wij beschikken over de juiste vaardigheden en hebben ruime ervaring. Onze gespecialiseerde vertalers zijn moedertaalsprekers van de doeltaal en leveren onder meer daarom hoogwaardige vertalingen. Als u meer informatie behoeft kunt u uiteraard contact opnemen met onze projectmanagers, zij staan u graag te woord. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door ons uw document te e-mailen of door het offerteformulier in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-03-29T08:31:00.3377808Z

Ralph van het Nederend
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.