Mexicaans-Spaans – de taal

Taal en cultuur zijn onafscheidelijk. Spaans in Mexico, ook wel Mexicaans of Mexicaans-Spaans, is niet hetzelfde als het Spaans dat in bijvoorbeeld Spanje wordt gesproken. Koning Willem-Alexander heeft ooit (toen hij nog Kroonprins was) een blunder in Mexico gemaakt omdat hij een Argentijnse vertaler had gekozen om een uitdrukking in het Spaans te vertalen. Wat in Argentijns Spaans ongetwijfeld goed zou hebben geklonken, werd een beledigende uitspraak in het Mexicaanse Spaans. Wat goed was bedoeld werd door foute vertalingen een grove, gelukkig lachwekkende, fout.

Mexicaans vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu uw offerte aan!

Over Mexico

Mexico is onderdeel van de NAFTA. De banden met de Verenigde Staten en Canada zijn enorm sterk en veel Noord-Amerikaanse bedrijven hebben hun fabrieken in Mexico gevestigd. De arbeidslonen zijn in Mexico veel lager en er is een grote pool aan arbeidskrachten beschikbaar. Ook Europese bedrijven, vooral bedrijven uit Zuid-Europa (die veel afzet hebben in Noord-Amerika), hebben veelal fabrieken of assemblagefaciliteiten in Mexico opgezet. De auto-industrie, computerindustrie en de mode-industrie is sterk vertegenwoordigd in Mexico. Ook technische industrieën, denk aan de productie van medische apparatuur en componenten voor de luchtvaartindustrie, zijn sterk geclusterd in Mexico.

Mexicaans Spaans is een unieke taal

Ongeveer 80 miljoen Mexicanen spreken Mexicaans-Spaans. Naast het Mexicaans-Spaans, wordt in Mexico ook Caraïbisch-Spaans en Centraal-Amerikaans Spaans gesproken. Net als in elke andere taal, kent het Mexicaanse Spaans ook veel verschillende dialecten. Uniek aan het Mexicaanse Spaans is de invloed van de Indiaanse talen, vooral het voornamelijk Nahuatl. De Mexicaanse taal heeft niet alleen veel woorden uit de Indiaanse talen overgenomen, maar ook grammaticaal verschilt het Mexicaans Spaans ten opzichte van het Europese Spaans. Wanneer u zaken doet met Mexico, of stukken heeft die in het Mexicaans Spaans geschreven zijn, laat deze dan door een professionele Mexicaanse-Spaanse vertaler omzetten in het Nederlands of Engels.

Onze vertalers

Snelvertaler werkt met freelancers die afkomstig zijn uit Mexico. Deze professionele vertalers zullen de verschillende Mexicaans-Spaanse taaleigenschappen herkennen en zijn bovendien op de hoogte van de verschillende culturen en dialecten. Door deze expertise bent u als klant van Snelvertaler verzekerd van hoogwaardige vertalingen van al uw documenten.

De expertise van Snelvertaler

Mexicaans Spaanse vertalingen bij vertaalbureau Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler vertaalt al uw Mexicaans Spaanse documenten. E-mail voor een offerte!

Snelvertaler helpt bedrijven en personen die zaken doen met Mexicanen. Snelvertaler vertaalt documenten vanuit het Nederlands of Engels snel een accuraat in het Mexicaans Spaans. Het kan gaan om documenten die van belang zijn voor het dagelijks handelsverkeer, maar wij kunnen u ook helpen met beëdigde vertalingen die vaak noodzakelijk zijn voor investeringsaanvragen of voor grote contracten. Wij kunnen u ook helpen bij het leveren van een tolk die gespecialiseerd is in politieke zaken of juridische zaken. Natuurlijk kunnen onze vertalers de stukken ook heel snel vanuit het Mexicaans in het Nederlands of Engels vertalen. Wanneer u zaken doet met de Verenigde Staten, dan komt het dikwijls voor dat bepaalde stukken ook in het Spaans moeten worden aangeleverd, bijvoorbeeld gebruikswaanwijzingen voor machines, omdat die Amerikaanse bedrijven met Mexicaanse arbeiders werken. Ook dan is een Mexicaanse vertaler de beste keuze voor uw vertalingen.

Onze disciplines

Kortom, voor vertalingen naar en van het Mexicaans kan Snelvertaler u vertalers uit onder andere de volgende disciplines leveren:

  • Commerciële vertalers Mexicaans: offertes, verkoopcontracten, leveringsvoorwaarden, websites, brochures en advertenties.
  • Juridische vertalers Mexicaans: contracten, investeringsaanvragen, arbeidsovereenkomsten en werkvergunningen
  • Technische en industriële vertalers Mexicaans: gespecialiseerd in vertalingen ten behoeve van de agrarische-, mode-, computer-, chemische-, luchtvaart- of medische industrieën.

Staat uw vakgebied hier niet bij? Wij kunnen u zonder twijfel helpen! Neem vooral contact met ons op voor uw vragen.

Hoe kan ons vertaalbureau uw kans op succes in zaken vergroten?

Wanneer u veel zaken doet met Mexico en Noord-Amerika, of u overweegt om in Mexico te gaan wonen, laat al uw documenten, correspondentie, brieven en papieren professioneel vertalen door de experts van Snelvertaler. Omdat onze services via het internet toegankelijk zijn, kunt u 24 uur per dag overal in de wereld snel in contact komen met Snelvertaler. Voor het aanvragen van een offerte kunt u het offerteformulier rechts op uw scherm invullen of ons uw document e-mailen. Ook als u vragen heeft of graag meer informatie over Mexicaans Spaanse vertalingen verkrijgt kunt u contact met ons op nemen.

2017-05-29T07:45:40.5796067Z

Daniëlle Visser
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.