Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Mongools vertaalbureau Snelvertaler

Mongools vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een offerte aan voor uw vertaling Mongools!

Wilt u zaken gaan doen in het buitenland? Dan is het verstandig om vooraf goed kennis te nemen van de taal. De communicatie kan immers erg stroef verlopen als u elkaar slecht kunt begrijpen. Taal kan een behoorlijk struikelblok vormen voor het effectief opbouwen van zakenrelaties in het buitenland. Wanneer u bijvoorbeeld in Mongolië zaken wilt gaan doen, is het lastig om te communiceren in het Mongools. Gelukkig kan vertaalbureau Snelvertaler u in deze situatie op een goede manier van dienst zijn. Wij hebben de juiste contacten en hebben ruime ervaring met het vertalen van onder andere zakelijke documenten in en van het Mongools. Daarnaast kunnen wij u ook terzijde staan met onze tolkdiensten. Wij beschikken over de juiste vaardigheden om u te helpen uw zakenrelatie op de juiste manier op te bouwen. Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wilt of vraag zonder verdere verplichtingen een offerte aan.

De Mongoolse taal

De Mongoolse taal is een taal die verschillende dialecten kent en in meerdere landen wordt gesproken. Verspreid over China, Kirgizië, Rusland en natuurlijk Mongolië spreken een kleine zes miljoen mensen deze taal. Het is de moedertaal van veruit de meeste inwoners van Mongolië. De Mongoolse talen, waartoe het Mongools behoort, zijn onderdeel van de Altaïsche taalfamilie. Dit is een taalfamilie waar diverse talen uit Azië zijn ondergebracht. Onder andere de Turkse en de Japanse talen zijn lid van deze familie.

Het Mongools is in de loop der tijd in verschillende alfabetten geschreven. Dit kwam voornamelijk door invloeden vanuit het Russisch en het Chinees. In de twaalfde eeuw werd het Mongoolse alfabet gemaakt. Sindsdien heeft dit alfabet echter een aantal grote transformaties doorgemaakt. Vreemd genoeg wordt het Mongoolse alfabet niet in Mongolië zelf gebruikt. Toch komen er woorden en zinnen uit dit alfabet voor op objecten van de overheid. Zo kan men zinnen uit dit alfabet vinden op overheidsgebouwen, maar ook op de bankbiljetten in Mongolië. In China wordt het Mongoolse alfabet wel gebruikt. China is daarmee het enige land dat dit alfabet gebruikt in plaats van het cyrillisch alfabet. Mongolië zelf gebruikt sinds 1941 een aangepast cyrillisch alfabet dat gebaseerd is op het Russisch en het Mongools. Overigens lijkt dit alfabet, op enkele uitzonderingen na, zeer sterk op het Russisch alfabet.

Mongoolse vertalingen door Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder.

Vertaalbureau Snelvertaler en de Mongoolse taal

Als u gaat ondernemen in Mongolië is het handig om uw documenten vertaald te hebben in het Mongools. Vertaalbureau Snelvertaler kan u daarmee uitstekend van dienst zijn, door onze jarenlange ervaring en de expertise van onze ervaren vertalers. Ook kunt u gebruik maken van onze tolkdiensten. Neem contact op met onze projectmanagers voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan! Dat kunt u doen door ons uw document te e-mailen of door het offerteformulier in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-11-04T13:05:34.6655447Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.