Oostenrijks-Duits vertaalbureau Snelvertaler

Oostenrijks Duits vertaalbureau Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler verzorgt al uw Oostenrijks-Duitse vertalingen: vraag direct een offerte aan!

Het Duits heeft diverse dialecten die soms zelfs zijn uitgegroeid tot een eigen taal. Het Oostenrijks-Duits is hiervan een mooi voorbeeld. Het is variant op het Duits die in Oostenrijk wordt gesproken en op veel punten verschilt met het Duits. Wanneer u in Oostenrijk zaken wilt gaan doen, hier op vakantie gaat of er een tekst wilt publiceren is het belangrijk om met enkele aspecten van deze taal rekening te houden. Voor een vlekkeloze communicatie in Oostenrijk kan vertaalbureau Snelvertaler u uitstekend van dienst zijn. Snelvertaler is met haar vaardigheden en ervaring in staat om u te helpen bij het vertalen van onder andere zakelijke documenten. Ook kunnen wij u van dienst zijn met onze tolkdiensten. Neem gerust contact op met onze projectmanagers voor meer informatie.

Oostenrijk-Duits

Het Oostenrijks-Duits is een variant van het Hoogduits. Het verschilt op veel manieren van het standaard Duits. Zo heeft de taal een andere uitspraak en beschikt het ook over veel eigen woorden die vaak overgenomen zijn uit andere talen. De taal wordt door ongeveer acht miljoen mensen gesproken. Omdat het Oostenrijks-Duits een variant is van het standaard Duits, stamt het, net als deze taal, af van de Indo-Europese taalfamilie en daarna de Germaanse taalfamilie. Het meest eigenaardige van het Oostenrijks-Duits ten opzichte van het standaard Duits is dat de p, t en k in de umlaut worden verzacht. Bovendien komen er in het Oostenrijk-Duits woorden voor uit andere talen. Dit komt omdat Oostenrijk vroeger onderdeel was van het keizerrijk en de latere Dubbelmonarchie. Er zijn dus behoorlijk wat unieke woorden in het Oostenrijks-Duits die door geen enkel andere taal of dialect van de Germaanse taalfamilie worden gebruikt. Deze begrippen zijn dan ook vastgelegd in de toetredingsverdragen van Oostenrijk met de Europese Unie, zodat het Oostenrijks-Duits zich steeds meer als eigen taal kan gaan ontwikkelen.

Vertaalbureau Snelvertaler en Oostenrijks-Duits

Oostenrijkse vertalingen verzorgt vertaalbureau Snelvertaler voor u.

Onze projectmanagers helpen u graag verder met uw vertalingen vanuit en naar het Oostenrijks-Duits.

Veel Oostenrijkers hechten erg veel waarde aan de eigen taal met de daarbij behorende termen. U maakt dus behoorlijk veel indruk wanneer u tijdens onderhandelingen laat zien dat u op de hoogte bent van de taal en de specifiek daarbij horende termen. Echter, niet iedereen is bekend met de eigenaardigheden van het Oostenrijks-Duits. Vertaalbureau Snelvertaler is bij uitstek geschikt om u te helpen bij het vertalen van bijvoorbeeld zakelijke documenten naar het Oostenrijks-Duits. Bovendien kunnen wij ook nog eens fungeren als tolk tijdens onderhandelingen. Zo maakt u een goede indruk tijdens al uw bezoeken naar Oostenrijk. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact met ons op voor meer informatie. Vanzelfsprekend kunt u ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat kunt u doen via het offerteformulier of door ons uw tekst te e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.


Meer informatie:

2017-05-29T07:47:06.6938147Z

Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo van EUATC en VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo