Romani vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Romani.

Romani vertaalbureau Snelvertaler

Taal is vaak een struikelblok voor zakelijke onderhandelingen tussen twee verschillende nationaliteiten. Het is dan ook van belang dat u op de hoogte bent van de taal van het land of de regio waar u zaken gaat doen. Het komt overigens ook voor dat er in een land verschillende talen worden gesproken. In Roemenië spreekt men bijvoorbeeld in bepaalde streken niet Roemeens, maar Romani; de taal van de Roma. Wanneer u zaken wilt doen met iemand van de Roma, is het belangrijk om meer te weten over deze taal. Gelukkig kan vertaalbureau Snelvertaler u daar uitstekend bij helpen. Met de vaardigheden die we bezitten en de ruime ervaring die we hebben, kunnen we uitstekend van dienst zijn bij bijvoorbeeld het vertalen van zakelijke documenten. Ook kunnen we u van dienst zijn met een tolk. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Het Romani

Het Romani is de taal van Roma; een nomadenvolk dat zich onder andere heeft gevestigd in Roemenië. Het Romani wordt in diverse dialecten gesproken en daarom menen sommige taalkundigen dat het Romani geen taal is in enkelvoud, maar meerdere talen beslaat. De taal wordt door een kleine drie miljoen mensen gesproken. Het Romani behoort tot de Indo-Europese talen. Het Romani is veel beïnvloedt door diverse talen. Lange tijd werd het Romani ook niet gezien als officiële taal waardoor het kwetsbaar was voor invloeden van andere talen. Hierdoor kon het gebeuren dat het Romani in Duitsland totaal anders klonk dan het Romani in Roemenië. Omdat de Roma een nomadenvolk is, wordt de taal echter in veel verschillende landen gesproken, voornamelijk in Centraal een Oost-Europa.

Verwante talen

Doordat het Romani in veel verschillende landen gesproken wordt en ook door vele talen beïnvloed is, zijn er vele talen verwant aan de taal. Zowel talen uit Pakistan en India als het Hindi zijn verwant aan de taal. Het Romani heeft echter ook invloeden ondergaan van de Iraanse, Armeense, Griekse en Slavische talen.

Het Romani vertalen

Wanneer u zaken wilt gaan doen in het buitenland, kunt u natuurlijk indruk maken met zakelijke documenten die vertaald zijn. Vertaalbureau Snelvertaler kan u uitstekend van dienst zijn bij het vertalen van en naar het Romani. Bovendien kunnen wij ook met onze tolkdiensten u van dienst zijn. Snelvertaler heeft precies de juiste vaardigheden en genoeg ervaring om u terzijde te staan. U kunt gerust contact met ons opnemen voor verdere informatie, of direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Dat kunt u doen via het offerteformulier of door ons een e-mail te sturen met daarin uw tekst. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-03-29T08:28:28.2657808Z

Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.