Sanskriet vertaalbureau Snelvertaler

Sanskriet vertalingen met vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder met bijvoorbeeld uw offerteaanvraag.

Wanneer u zaken wilt gaan doen in India, bijvoorbeeld met de goed vertegenwoordigde agrarische sector in het land of de steeds groter wordende mijnbouw, of hier gaat naar toe op reis gaat, zult u ongetwijfeld tegen de taal aanlopen. Er worden verschillende talen gesproken in het land en sommigen spreken zelfs nog deze klassieke taal; het Sanskriet, dat ook wel Oudindisch wordt genoemd. Het Sanskriet is moeilijk te begrijpen en wordt voornamelijk door de elite in het land gesproken. Wanneer u echter zaken wilt gaan doen met deze elite kunt u natuurlijk ontzettend veel indruk maken als u zakelijke documenten en bijvoorbeeld visitekaartjes laat vertalen in deze taal. Vertaalbureau Snelvertaler is hier uitstekend geschikt voor. Dankzij onze jarenlange ervaring in India en met de talen van dit land, waaronder het Sanskriet, weten wij als geen ander hoe wij uw teksten moeten vertalen en welke aspecten daarbij komen kijken. Wij zijn de partner bij uitstek wanneer u vertalingen nodig heeft. Nieuwsgierig? Kijk gerust eens rond op onze website en laat u overtuigen door onze kwaliteiten.

Het Sanskriet

Het Sanskriet behoort tot de Indo-Europese talen en wordt gezien als de klassieke taal van de literatuur in India. Voornamelijk de hogere elite spreekt de taal. Vroeger werd het Sanskriet in India gebruikt zoals het Latijn eerder in Europa; door verschillende mensen met een andere taal als moedertaal, werd het als gemeenschappelijke taal gebruikt. In de loop der tijd zijn er vele andere talen door het Sanskriet beïnvloed. De taal is daarnaast een erg oude taal. Sommigen menen zelfs dat het Vedisch Sanskriet, een voorloper van het Sanskriet, al vanaf 5000 voor Christus werd gesproken.

Professionele vertalingen Sanskriet regelt u met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw vertaling Sanskriet.

Alfabet

Steeds minder mensen spreken het Sanskriet. Toen er in 2001 voor het laatst een onderzoek werd gedaan naar het aantal sprekers van de taal, kwam dat uit op slechts 14.000 sprekers en dat wordt steeds minder. Hoewel de taal nog steeds officieel is in India, toch menen sommige taalkundigen dat het een dode taal is, omdat de taal door steeds minder mensen wordt gesproken en zich nauwelijks ontwikkelt. In het bijzonder de Hare Krishna beweging zorgt ervoor dat de taal echter nog steeds in leven is; zij gebruiken de taal veelvuldig, met name tijdens officiële gelegenheden. Waar Sanskriet enkele eeuwen lang alleen maar werd gesproken en er geen bijbehorend schrift was. In de loop der tijden is het Devanagari alfabet ontwikkeld waarmee het Sanskriet kan worden geschreven. Andere Indiase talen gebruiken nog steeds ditzelfde alfabet.

Vrijblijvende offerte

Wilt u uw zakelijke documenten laten vertalen van en naar het Sanskriet? Dan is vertaalbureau Snelvertaler de juiste optie. Met de juiste vaardigheden en onze jarenlange ervaring, kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Neem eens contact op met onze projectmanagers voor de mogelijkheden, zij vertellen u graag meer over vertalingen Sanskriet. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via het offerteformulier op onze website of door ons een e-mail te sturen met daarin het te vertalen document. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.


Meer informatie:

2017-05-29T07:45:37.0695167Z

Daphne Werner
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.