Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Sanskriet vertaalbureau

India flag
Het Sanskriet behoort tot de Indo-Europese talenfamilie en is de klassieke taal van de literatuur in India. Voornamelijk de hogere elite sprak (en spreekt) de taal. Vroeger werd het Sanskriet in India gebruikt zoals het Latijn in Europa functioneerde; door mensen die verschillende moedertalen spraken werd het als gemeenschappelijke taal gebruikt. In de loop der tijd zijn er vele andere talen door het Sanskriet beïnvloed. De taal is al erg oud en lang onveranderd gebleven. Sommigen menen zelfs dat het Vedisch Sanskriet, een voorloper van het Sanskriet, al vanaf 5000 voor Christus werd gesproken. Sanskriet wordt geschreven in het Devanagari alfabet, evenals andere Indiase talen.

Een dode taal?

Steeds minder mensen spreken Sanskriet. Toen er in 2001 voor het laatst een onderzoek werd gedaan naar het aantal sprekers van de taal, kwam dat uit op slechts 14.000 sprekers en dat aantal is nog steeds dalende. Hoewel het nog steeds een officiële taal is in India, menen sommige taalkundigen dat het een dode taal is omdat de taal door steeds minder mensen wordt gesproken en zich nauwelijks ontwikkelt. De Hare Krishna beweging gebruikt de taal echter nog veelvuldig, met name tijdens officiële gelegenheden.


Meer informatie:

2019-11-04T10:56:05.3484685Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.