Vertaalbureau Servo-Kroatisch

Vertaalbureau Servo-Kroatisch Snelvertaler

Ook Servo-Kroatische vertalingen kunnen we voor u verzorgen

Het voormalige Joegoslavië kent een rijke geschiedenis, en dat geldt ook voor de talen die in dit gebied worden gesproken, zoals het Servo-Kroatisch. Wanneer u in dit gebied zaken gaat doen, zult u dan ook merken dat u zich met deze taal op veel plaatsen verstaanbaar kunt maken. Indien u deze taal niet machtig bent, kunnen wij u helpen met de vertaling vanuit het Nederlands of een andere taal.

Steeds meer landen uit deze regio komen in aanmerking voor een EU-lidmaatschap en dat maakt het zakendoen in deze gebieden aantrekkelijk. Vertaalbureau Snelvertaler kan zorgen voor uitstekende vertalingen en geeft u enkele tips zodat u goed voorbereid bent. Zo gaat bijvoorbeeld het contact met lokale overheden vaak net even anders dan u wellicht uit westerse landen gewend bent. En kent u de regels over de kledingvoorschriften die in de verschillende landen gelden? Met zulke kennis helpt ons vertaalbureau u graag om uw zakelijke stappen op deze markten tot een groot succes te maken. Zie hiervoor de links onder ‘meer informatie’ op deze pagina.

De Servo-Kroatische taal

Deze taal beperkt zich niet tot één land, waardoor het een zeer waardevol communicatiemiddel in een relatief groot gebied is. Zo was het Servo-Kroatisch de hoofdtaal van Montenegro, Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina, maar in de loop van de geschiedenis wordt deze niet meer als zodanig beschouwd. Dat neemt echter niet weg dat in de praktijk deze taal wel degelijk gebruikt wordt en in deze landen nog wel een officiële status heeft. Ook in Oostenrijk, Roemenië en Hongarije wordt de taal in beperkte mate gesproken. Door deze ontwikkeling wordt het Servo-Kroatisch tegenwoordig dan ook vaker gebruikt om een verzameling van aan elkaar verwante talen aan te duiden, dan één specifieke taal.

Het Servo-Kroatisch heeft niet alleen een roerige geschiedenis, maar ook een zeer lange. De taal heeft daarbij invloeden opgedaan uit het Russisch, Pools en Tsjechisch, maar bijvoorbeeld ook uit het Turks. Dit laatste is vooral te danken aan de periode dat deze regio tot het Ottomaanse Rijk behoorde. Dat heeft ook tot bijzondere ontwikkelingen op het gebied van het bijbehorende schrift geleid, want in het Servo-Kroatisch gebruikt men zowel het Latijnse als het Cyrillische alfabet.

Professionele vertalingen naar het Servo-Kroatisch

Servo-Kroatisch Vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een vrijblijvende offerte voor uw vertaling aan.

Wanneer u in dit taalgebied een eigen onderneming opzet of solliciteert bij een bedrijf, is duidelijkheid in de communicatie natuurlijk, net als elders, van groot belang. Vertaalbureau Snelvertaler is u hierbij graag van dienst. In onze database staan ook vertalers met het Servo-Kroatisch als moedertaal. Indien u een tekst heeft om te laten vertalen, selecteren we zo’n vertaler. Die vertaler heeft bovendien een uitstekende kennis van de brontaal van de tekst en is daarnaast gespecialiseerd op bepaalde vakgebieden, bijvoorbeeld juridisch of cultureel. Op die manier kunt u uitgaan van een goede kwaliteit van de vertaling.

Meer weten? Neem vandaag nog contact op. U kunt natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Dat kunt u doen door ons uw document te e-mailen of door het offerteformulier op onze website in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail. Een van onze projectmanagers zal u dan met een uur een offerte toesturen.

2019-03-21T13:33:34.3286435Z

Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.