Thais vertaalbureau Snelvertaler voor Thaise vertalingen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw Thaise vertaling!

Thai vertaalbureau Snelvertaler

Thai wordt wereldwijd door ongeveer 60 miljoen mensen gesproken, waarbij de taal onderverdeeld wordt in allerlei streekdialecten. De groeiende belangstelling van Nederland voor Aziatische landen op zakelijk gebied maakt dat wij steeds meer vertalingen maken vanuit of naar het Thais. Verder is het van belang voor om de gewoonten, normen en waarden van de Thai te begrijpen. Juist door de grote variatie in dialecten en gebruiken is het nodig om beëdigde vertalers aan te trekken die behulpzaam zijn bij onderlinge betrekkingen. Vertaalbureau Snelvertaler heeft vertalers in dienst die de diverse dialecten van het Thai als moedertaal kennen, waardoor wij u van dienst kunnen zijn bij al uw vertaalwerk, zowel schriftelijk als mondeling. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Achtergrond van het Thai

Het Thai is een zeer oude taal en behoort tot de zogenaamde Tai-taalgroep die nauwe verwantschap kent met het Chinees en Sino-Tibetaans. Bovendien zijn er overeenkomsten te vinden met het Laotiaans en het Vietnamees. Thai kent een geheel eigen, fonetisch schrift, afgeleid van het Indiase Devanagari script, waarbij alle woorden uit een zin aan elkaar geschreven worden. Een spatie markeert een nieuwe zin. Devanagari wordt onder meer gebruikt voor het Sanskriet en Hindi. De literatuur van het Thai gaat terug tot de 13e eeuw. Er is weinig onderzoek gedaan naar de zeer uitgebreide Thaise literatuur, die sterk beïnvloed is door de Indiase en boeddhistische literatuur. Een groot deel van de woordenschat komt uit de Indiase taal Sanskriet en het Pali.

Het Thais of Thai is niet alleen onderverdeeld in diverse dialecten die verdeeld over de provincies gesproken worden, maar ook in aparte vocabulaires of fasen. De taal is daarbij nog eens onder te verdelen in vijf verschillende stadia, afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt: een informele, een formele (chique taal), welke overeenkomt met de geschreven variant en daarmee officiële taal in belangrijke teksten en berichten. Daarnaast is er ook een religieus en Koninklijk vocabulaire, dat afhankelijk van de situatie alleen in bijzondere gevallen wordt gebruikt.

Thaise vertalers van Snelvertaler zorgen voor de beste vertaling.

Onze projectmanagers helpen u graag verder met uw vertaling Thais!

Onze Thaise vertalers

Een vertaler dient bij het vertalen van het Thai niet alleen de taal te kennen, maar ook de verschillende taalvormen als aanvulling op de fonetische kenmerken van de taal, om een juiste vertaling te kunnen maken en de onderlinge betrekkingen te helpen versterken. Thailand is immers een land dat veel waarde hecht aan formaliteiten en de taal verkeerd gebruiken, kan de zakenrelatie verstoren. Dit is de reden dat Snelvertaler alleen moedertaalsprekers van het Thai in dienst heeft, die u kunnen helpen bij het zakendoen in Thailand. Zo bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsvertaling en zult u geen flaters slaan op het tekstuele vlak!

Wat kost een vertaling?

Als u benieuwd bent wat uw vertaling vanuit of naar het Thai kost, kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie behoeven dan helpen de projectmanagers van ons vertaalbureau u graag verder. Neem contact met ze op want ze staan u graag te woord!

2019-03-29T07:57:22.8157808Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.