Professionele vertalingen uit of naar het Tsjechisch

Tsjechisch vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw Tsjechische vertaling!

Tsjechisch Vertaalbureau Snelvertaler vertaalt snel, levert kwaliteit en biedt een vlijmscherpe prijsstelling. Onze vertalingen naar het Tsjechisch worden uitsluitend door moedertaalsprekers Tsjechisch uitgevoerd, terwijl een Engelse of Nederlandse vertaling van een Tsjechisch document altijd zal worden uitgevoerd door een moedertaalspreker van de doeltaal in kwestie. Daarnaast hebben onze vertalers zich gespecialiseerd in een bepaald ervaringsgebied en hebben we voor ieder vakgebied een passende vertaler. Zo bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsvertaling met inachtneming van de juiste stijl, in hedendaags Tsjechisch!

Over het Tsjechisch

Ongeveer 12 miljoen mensen ter wereld beheersen het Tsjechisch mondeling en schriftelijk. Naast de 10 miljoen inwoners die Tsjechië telt, woont er een niet gering aantal sprekers van het Tsjechisch in de grensgebieden in Slowakije en Oostenrijk. Ook in de Verenigde Staten en Canada, waar veel Tsjechische immigranten woonachtig zijn, vindt men een groot aantal sprekers van deze West-Slavische taal.

In het Tsjechisch wordt gewoon gebruik gemaakt van het Latijnse schrift, hoewel er wel gebruik wordt gemaakt van een aantal speciale zogenoemde diakritische tekens, zoals á, en ž. De grammatica van het Tsjechisch wordt als zeer gecompliceerd beschouwd. Zo worden woorden verbogen in zeven naamvallen, die dan ook weer verschillen in enkelvoud en meervoud.

Een groot deel van de Tsjechen spreekt Duits, en er zijn dan ook veel Duitse leenwoorden in de Tsjechische taal te vinden. Tegenwoordig leent het Tsjechisch, net als de rest van de wereld, tevens veel woorden uit het Engels. De meeste mensen spreken het obecná čeština (algemeen Tsjechisch). Deze variant, die voornamelijk in de regio Bohemen wordt gesproken en elementen van het Praagse dialect bevat, heeft het gros van de dialecten verdrongen en wordt tegenwoordig gehanteerd als de standaardtaal in onderwijs, politiek en media. Vanzelfsprekend leveren wij al onze vertalingen in deze standaardvariant van het Tsjechisch. Zo zijn deze altijd leesbaar voor iedereen die de Tsjechische taal beheerst.

Ons vertaalbureau Tsjechisch

Tsjechische vertalingen bij vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder.

Vertaalbureau Snelvertaler verzorgt vertalingen naar en uit het Tsjechisch op alle denkbare vakgebieden. Of het nu om medische documenten gaat, een financieel jaarverslag, een huwelijksakte of een marketingstrategie, wij hebben de expertise in huis om een breed scala aan kwalitatief uitstekende Tsjechische vertalingen te verzorgen. Ook vanuit en naar het Engels, Duits of Frans verzorgt Snelvertaler Tsjechische vertalingen. Door onze uitgebreide database van vertalers, hebben wij voor elke denkbare talencombinatie wel een kundige vertaler beschikbaar. Neem contact op met onze projectmanagers voor de mogelijkheden, zij staan u graag te woord. Voor het direct aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u het offerteformulier invullen of ons uw document e-mailen.

2019-03-20T09:02:06.6048970Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.