Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Professionele vertalingen van of naar het Turks

Bij Turks vertaalbureau Snelvertaler kunt u terecht voor al uw Turkse vertaalverzoeken. Onze vertalingen zijn professioneel, snel en betaalbaar. Onze Turkse vertalingen worden zonder uitzondering door moedertaalsprekers uitgevoerd. Bij vertalingen naar het Turks is die moedertaal altijd Turks, terwijl een Engelse of Nederlandse vertaling van een Turks document altijd uitgevoerd zal worden door een ‘native speaker’ van respectievelijk het Engels of het Nederlands.

Soorten vertalingen

Voor alle denkbare combinaties met het Turks hebben we tientallen vertalers beschikbaar. Vertalers worden ingezet met het oog op de vakgebieden waarin zij zich gespecialiseerd hebben. Zo zijn onze juridische vertalers vaak jurist en hebben onze vertalers van commerciële teksten vaak een achtergrond in PR of marketing. Voor de volgende documenten kunt u onder andere bij ons terecht:

Ook voor andere soorten documenten vinden we ongetwijfeld de juiste vertaler voor u. Het Turks is slechts een van de vele talen waaruit en waarnaar we vertalingen verzorgen.

Achtergrondinformatie over het Turks

Over de hele wereld zijn meer dan 80 miljoen moedertaalsprekers van het Turks te vinden. De meeste Turkssprekende mensen bevinden zich vanzelfsprekend in Turkije, maar ook in landen als Irak, Syrië, Griekenland, Bulgarije, Roemenië en de voormalige Joegoslavische landen wordt de taal gesproken door Turkse minderheden. Ook in West-Europa wordt veel Turks gesproken: voornamelijk in Duitsland, Nederland en België wonen veel Turkse immigranten die de taal machtig zijn.

Er wordt in het Turks gebruik gemaakt van het Latijnse schrift, hoewel het alfabet enigszins is aangepast. Zo mist het Turkse alfabet de x, q en w, terwijl letters als ç, ğ, ı, ö, ş en ü zijn toegevoegd. Dit Türk alfabesi werd in 1928 ingevoerd, ten koste van het Arabische alfabet dat tot dan toe werd gebruikt. Turks dat in het Arabische schrift wordt geschreven wordt in het algemeen getypeerd als Osmaans.

Turken zijn echte stadsmensen. Dit geldt niet alleen voor Turkije, waar 64% van de bevolking in de stad woont, maar ook voor de Turkse immigranten en diens nazaten in Nederland. Bij de 400.000 Nederlandse Turken zijn grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht dan ook in trek, maar ook in de metropolen van Twente en Midden-Brabant is een grote Turkse gemeenschap te vinden. Het is dan ook geen wonder dat er in Nederland een grote behoefte is aan professionele Turkse vertalingen.

Ons vertaalbureau Turks

Of u nu een handelsovereenkomst afsluit met een Turks bedrijf, een Turkse geboorteakte wil laten vertalen of een medisch dossier wilt laten omzetten naar het Turks voor iemand die het Nederlands niet goed meester is: ons vertaalbureau heeft de expertise in huis om uw document professioneel van of naar het Turks te vertalen. Turkse vertalingen verzorgen wij ook vanuit het Engels, Duits of Frans. Ook voor vertalingen uit het Turks naar een andere taal hebben we moedertaalsprekers in huis die u hiermee prima van dienst kunnen zijn.

2019-11-08T14:25:21.9935959Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.