Vietnamees vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Vietnamees!

Vietnamees vertaalbureau Snelvertaler

Het Vietnamees is een toontaal die als officiële taal in het land Vietnam geldt. Vietnam is economisch gezien een van de snelst groeiende landen ter wereld. Voor de samenwerking met Vietnamese bedrijven is de taal natuurlijk belangrijk. Gelukkig is er voor Nederlandse bedrijven vertaalbureau Snelvertaler. Wij hebben ruimschoots ervaring met het vertalen van en naar het Vietnamees, in de meest uiteenlopende vakgebieden. Wij beschikken over uitstekende vaardigheden om te vertalen van en naar het Vietnamees. Bovendien kunnen wij u ook nog eens van dienst zijn met het verlenen van tolkdiensten. Nieuwsgierig naar onze diensten? Neem dan eens een kijkje op onze website en laat u overtuigen door onze capaciteiten.

Het Vietnamees

Het Vietnamees is een toontaal, die behoort tot de Austroaziatische talen. Dit is een taalfamilie met meer dan 150 talen, waarvan het Vietnamees door de meesten wordt gesproken. Ongeveer 70 miljoen mensen wereldwijd beheersen het Vietnamees, dat overigens ook overeenkomsten heeft met het Chinees. Het Vietnamees heeft namelijk behoorlijk wat leenwoorden van het Chinees en deze laatste taal heeft ook behoorlijk veel invloed uitgeoefend op de grammatica van de taal.

De taal

De taal wordt geschreven met Chinese karakters die speciaal voor het Vietnamees zijn aangepast. Overigens is het Chinees niet de enige taal de invloed heeft uitgeoefend op het Vietnamees. Toen er in de zeventiende eeuw steeds meer contacten met West-Europa kwamen werd een transcriptie in het Latijnse alfabet ontwikkeld. Ook het Frans heeft behoorlijk veel invloed gehad op de taal. Frankrijk veroverde Vietnam immers in de negentiende eeuw, waardoor de Franse taal veel invloed uitoefende op de Vietnamese taal. Er werden diverse woorden overgenomen en er werden nieuwe woorden gecreëerd in de Vietnamese taal op grond van de westerse ideeën van de Fransen.

Toontaal met ruime verspreiding

De Vietnamese taal kent een ontzettend wijde verspreiding. De taal wordt in bijna 20 landen gesproken over de hele wereld. Ook in het Westen wonen nog veel mensen die deze taal spreken. Het schrift is gebaseerd op het Latijnse alfabet. Zoals eerder gezegd is het Vietnamees een toontaal. Dit houdt in dat een verandering in toonhoogte bij het uitspreken van een bepaalde lettergreep, kan leiden tot een andere betekenis. Dezelfde lettergreep heeft dus meerdere betekenissen afhankelijk van hoe hoog deze wordt uitgesproken.

Snelvertaler en uw Vietnamese vertaling

Vietnamees is een erg lastige taal. Gelukkig kan vertaalbureau Snelvertaler u uitstekend van dienst zijn met vertalingen van en naar het Vietnamees. Ook kunnen wij u helpen met het verlenen van tolkdiensten. Kijk gerust eens op onze website om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen, of neem contact met ons op. Onze projectmanagers helpen u graag verder met uw vertaling Vietnamees. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door ons uw document toe te sturen per e-mail of door het offerteformulier in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.


Meer informatie:

2019-03-08T14:47:52.1099446Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.