Welsh vertaalbureau Snelvertaler

Het Keltische Welsh of Kymrisch (Cymraeg) wordt wereldwijd door ongeveer 750.000 mensen gesproken. Hoewel het hier om een taal gaat die door een selecte minderheid gesproken wordt, is de taal erkend door de Europese Unie en kan het in de relatie tussen zakenpartners helpen de betrekkingen te versterken en te continueren. Vertaalbureau Snelvertaler kan u behulpzaam zijn met vertaaldiensten die gericht zijn op het Welsh. Neem vandaag nog contact met ons op voor nadere informatie omtrent onze vertaaldiensten.

Welsh vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Welsh!

De geschiedenis van het Welsh

Het Welsh valt onder de Keltische talen en kent enige overeenkomsten met andere, eveneens Keltische talen zoals het Schots, Iers en Bretons. Voortgekomen uit het Proto-Keltisch behoort Welsh uiteindelijk tot de Indo Europese taalfamilie, waar ook het Nederlands onderdeel van is. De vroegste optekeningen van literatuur in het Welsh dateren uit de 6de eeuw, waar een koning de strijd beschrijft tussen de Kelten en de Northumbriërs, die zich in 600 na Chr. afgespeeld heeft. Door de eeuwen heen onderging de taal enige veranderingen en het huidige Welsh staat ook wel bekend als het Laat-Moderne Welsh dat sinds 1568 met de vertaling van de Bijbel gehanteerd wordt. Bij het schrijven van het Welsh wordt gebruik gemaakt van het Latijnse alfabet.

Hedendaags Welsh

De laatste jaren is er een sterke toename te bespeuren in het gebruik van het Welsh en steeds vaker vallen mensen terug op de taal van hun voorouders. Vooral op het platteland wordt het Welsh nog door een groot percentage van de bewoners gesproken, mede doordat de taal ook op scholen wordt gehanteerd als onderwijstaal. Sinds 2008 heeft de taal bovendien een co-officiële status binnen de EU, waardoor mensen zich in het Welsh tot openbare instellingen mogen richten. Behalve in Wales zijn er ook kleine groeperingen in Argentinië, Schotland, Engeland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland die het Welsh beheersen.

Welsh en Snelvertaler

Juist het feit dat het Welsh door de EU erkend is, maakt het voor zakenpartners interessant zich te verdiepen in deze Keltische taal, waarbij Snelvertaler u van dienst kan zijn. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website of contact opnemen met onze projectmanagers. Zij vertellen u graag meer. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door ons uw document toe te sturen per e-mail of door het offerteformulier rechts op deze pagina in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-03-29T08:23:30.4977808Z

Ralph van het Nederend
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.