Punjabi vertaalbureau

Punjabi vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Punjabi.

Er zijn vele verschillende talen in de wereld en het is natuurlijk onmogelijk om die allemaal te kennen. Wanneer u echter zaken wilt gaan doen in een bepaald land, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de taal van dat land. Taal speelt namelijk altijd een belangrijke rol bij zakelijke onderhandelingen. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen in India of Pakistan is het verstandig om te weten welke talen daar worden gesproken. Een van de meest dominante talen in deze landen is het Punjabi. Voor het vertalen van documenten van en naar het Punjabi kunt u gebruik maken van de diensten van Snelvertaler. Vertaalbureau Snelvertaler heeft enorm veel ervaring in het vertalen van teksten. Bovendien hebben we ook nog eens genoeg vaardigheden om u met onze tolkdiensten terzijde te staan. U kunt gerust contact met ons opnemen voor meer informatie of wanneer u vrijblijvend een offerte aan wilt vragen.

Het Punjabi

Het Punjabi is een taal die door ongeveer 130 miljoen mensen gesproken wordt. Vooral in Punjab, een gebied in het noorden van India en Pakistan, wordt de taal gesproken. In Punjab is het dan ook een officiële taal. De taal wordt behalve in Pakistan en India ook in diverse andere landen gesproken. Het Punjabi behoort tot de Indo-Europese taalfamilie en daarbinnen valt het onder de Indo-Arische talen. De woordenschat van de taal is behoorlijk beïnvloed door andere talen zoals het Perzisch, Hindoestani en het Engels. Het Punjabi heeft zich, dankzij immigranten, over de hele wereld verspreid. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de taal vaak beïnvloed wordt door de lokale talen zodat het Punjabi op verschillende plaatsen compleet anders kan klinken. Er is dan ook geen officiële consensus over de woordenschat en de spelling van de taal.

Het schrift

Punjabi vertalingen in India en Pakistan met Snelvertaler

In India en Pakistan doet u er goed aan een Punjabi vertaling bij de hand te hebben.

Er is niet een vast schrift waarmee het Punjabi geschreven wordt. Afhankelijk van de regio, de godsdienst en het dialect dat er gesproken wordt zijn het Shahmukhi en het Gurmukhi de meest gebruikte schriften die gebruikt worden voor deze taal. Het Shahmukhi is een gemodificeerde versie van het Nasta'liq schrift. Het Gurmukhi wordt vooral gebruikt in Punjab zelf. Sommigen gebruiken het Devanagari schrift om het Punjabi te schrijven. Het Gurmukhi en het Shahmukhi zijn echter verreweg de meest gebruikte schrijfwijzen en worden dan ook beschouwd als officiële alfabetten voor de taal.

Punjabi vertalingen met vertaalbureau Snelvertaler

Vertaalbureau Snelvertaler kan u met haar ruime ervaring uitstekend van dienst zijn bij het vertalen van teksten van en in het Punjabi. Voor meer informatie over zakendoen in het Punjab gebied verwijzen we u naar de pagina onderaan deze tekst. Als u meer informatie behoeft over talencombinaties, de prijs, snelheid of andere zaken kunt u contact opnemen met onze projectmanagers. Zij staan u graag te woord. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via het offerteformulier of door ons uw tekst te e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-04-01T10:03:14.5007287Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.