Vertalingen in en uit het Servisch. Servisch vertaalbureau.

Stuur ons uw tekst voor een vrijblijvende offerte. Ons Servisch vertaalbureau helpt u graag verder.

Vertalingen van en naar het Servisch

Heeft u een vertaling naar het Servisch nodig? Dan bent u bij ons vertaalbureau aan het juiste adres. Wij werken samen met een team van hooggekwalificeerde vertalers, die moedertaalsprekers van het Servisch zijn. Bovendien zijn zij vaak nog woonachtig in het land van de doeltaal, waardoor zij de lokale wensen begrijpen. Door de goede banden met onze vertalers kunnen wij u kwaliteit bieden tegen een lage prijs. Wij vertalen voor ieder vakgebied en verzorgen graag uw vertalingen van boeken, contracten, persberichten, verslaggeving en natuurlijk uw dagelijkse correspondentie met uw partner in de Republiek Servië. Bij ons vertaalbureau verzorgen we uw vertaling naar ieder mogelijke doeltaal.

Servië

Met het Servisch kunt u tegenwoordig nog steeds in een groot deel van het voormalige Joegoslavië terecht. Zo is het niet alleen de officiële taal in Servië, maar diezelfde status heeft het ook in Montenegro. Daarnaast geldt het ook als één van de officiële talen in Bosnië en Herzegovina, waar de Servische Republiek gevestigd is. Hoewel er in deze regio veel interessante mogelijkheden liggen voor ondernemers, kan het door de tumultueuze geschiedenis en verschillende taalgebieden af en toe wel wat ingewikkeld lijken.

Zo is Servië pas sinds 2006 officieel een onafhankelijke staat. In de jaren daarvoor vormde het samen met Montenegro een confederatie, die werd opgericht na de afsplitsing van Joegoslavië. Op die manier valt er over elk gebied waar het Servisch wordt gesproken veel over de geschiedenis te vertellen. U doet er goed in zich hierover te laten informeren. Als het op de taal aankomt, biedt ons vertaalbureau de uitkomst. Wij vertalen graag al uw documenten naar en vanuit het Servisch.

De Servische taal

Het Servisch is onderdeel van de zogenaamde Slavische talen. Binnen die groep is het weer een standaardvariant van het Servo-Kroatisch, dat in een groter deel van het voormalige Joegoslavië wordt gesproken. Wat voor veel mensen nogal verwarrend is, is dat er in het Servisch zowel gebruik wordt gemaakt van het Latijnse als het Cyrillische alfabet. Ook bijzonder is het relatief grote aantal uit het Turks afkomstige woorden in het Servisch. De oorsprong hiervan gaat terug tot de tijd dat Servië nog deel uitmaakte van het Ottomaanse rijk.

In tegenstelling tot het Servo-Kroatisch zal men in het Servisch ook opvallend veel internationale woorden tegenkomen. Woorden als ‘fabrika’ (fabriek) en ‘fudbal’ (voetbal) zullen voor een buitenstaander nog relatief eenvoudig te begrijpen zijn, terwijl bijvoorbeeld de Kroatische varianten hier in de verste verte niet op lijken.

Succesvol zakendoen in Servisch sprekende gebieden

Wanneer u van plan bent om u als ondernemer te gaan vestigen in deze regio of op zakelijk vlak een bezoek te brengen, is het goed om te weten op welke manieren vertaalbureau Snelvertaler u hierbij van dienst kan zijn. Allereerst kunnen wij er natuurlijk voor zorgen dat alle benodigde documentatie zorgvuldig en professioneel vertaald wordt. Denk hierbij aan bedrijfsinformatie, maar bijvoorbeeld ook aan een CV of diploma voor een sollicitatie. Wilt u meer weten over onze vertaaldiensten voor Servië of direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan eens contact op voor vrijblijvende informatie.

2019-03-21T13:31:16.4378558Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.