Vertaalmachines

Mocht u op deze site beland zijn omdat u zocht naar een vertaalmachine, dan vindt u hieronder enkele suggesties.

De meeste vertaalmachines functioneren redelijk. Zeker talen die wereldwijd veel worden gesproken zoals Engels, Duits en Spaans zijn automatische vertalingen bruikbaar om een indruk te krijgen van de betekenis van een tekst. Deze vertaalprogramma’s kunnen echter de plank ook volledig misslaan. Er komt immers geen mensenhand aan te pas, waardoor de tekst volledig verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Voor een accurate vertaling doet u er goed aan een professioneel vertaalbureau in te schakelen.

Vertaalmachines op het web

Babelfish, misschien wel de oudste en meest bekende vertaalmachine. Nederlands is helaas wat ondervertegenwoordigd in de lijst van talen die u kunt kiezen. Vooralsnog kan Babelfish alleen Engels en Frans vertalen van en naar het Nederlands.

GoogleTranslate biedt alleen vertalingen Engels - Nederlands en vice versa. De kwaliteit is redelijk goed. Gebruikers kunnen zelf ook verbeteringen aangeven in de door Google gemaakte vertaling. Vertalingen van en naar andere talen dan het Engels gaan via het Engels, waardoor de betekenis vaak verloren gaat. Een vertaling naar het Portugees wordt bijvoorbeeld eerst naar het Engels vertaald en vanuit het Engels naar het Portugees. Het is dan ook niet aan te raden GoogleTranslate voor andere talencombinaties te gebruiken.

2017-08-31T10:06:19.0206439Z

Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.