Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertalen van een personeelshandboek

Bijna alle bedrijven beschikken tegenwoordig over een personeelshandboek. Voor wie het niet weet: zo’n handboek omvat alle belangrijke regels en procedures binnen een bedrijf. Daarbij moet u denken aan zaken zoals de pensioenregeling, een toelichting op het loongebouw en de regels met betrekking tot ziekte en ziekmeldingen. Ook bijvoorbeeld modellen van arbeidsovereenkomsten vindt u in zo’n personeelsreglement, zoals het ook wel genoemd wordt.

Omdat bedrijven steeds vaker buitenlandse werknemers in dienst hebben en de werkgever een zekere plicht heeft om hen te informeren over de voorschriften voor het personeel, kiezen veel bedrijven ervoor om het personeelshandboek integraal te laten vertalen naar bijvoorbeeld het Engels.

Ons vertaalbureau kan u bij het vertalen van dienst zijn. Onze vertalers hebben ervaring met teksten die zijn gericht op de praktijk van het personeelsbeleid. Enkele van onze vertalers beschikken zelfs over een opleiding personeelswetenschappen. Het voordeel van het inzetten van zo’n vertaler is dat de steeds veranderende wetgeving en de daarbij behorende terminologie bij ons bekend is. Sterker nog: het is een must om op de hoogte te zijn van de Nederlandse wet- en regelgeving op dit gebied.

Termen als Wet Verbeterde Poortwachter, draaideurprincipe en de 3x3-regel vragen om net iets meer dan het simpelweg zoeken naar het Engelse equivalent. De vertaler kiest in samenspraak met onze projectmanager en u voor de beste vertaling. Soms nemen wij een kleine toelichting op in de vertaling. Een tekst die slechts vraagtekens oproept bij de lezer, daar is uw personeel immers niet bij gebaat. Wij leveren de vertaling voorzien van commentaren of opmerkingen aan u retour opdat u zelf ook op de hoogte bent van de nuances die wij aanbrengen in de tekst als gevolg van de verschillen in arbeidsrecht.

Als u ons de tekst aanlevert in Word-formaat, dan krijgt u haar ook op die manier weer terug. De inhoudsopgave wordt ook netjes vertaald, zoals het hoort.

Als u ons uw arbeidscontract, personeelshandboek, assessmentrapport, psychologisch profiel, aanstellingsbrief, sollicitatiebrief, cv of arbeidsvoorwaardenoverzicht doet toekomen via e-mail, dan zorgen wij ervoor dat u snel een scherpe prijsopgave ontvangt. Geeft u daarbij even aan om welke doeltaal het gaat. En als dat het Engels is, of u Amerikaans of Brits Engels wenst.

U kunt uw te vertalen tekst per e-mail sturen.

2020-04-03T10:12:05.5222721Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.