Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

De Griekse taal

De Griekse taal vertaald Snelvertaler gemakkelijk!

Naast de taal bendrukt ook de indrukwekkende architectuur de oudheid en grootsheid van de Griekse cultuur.

De Griekse taal maakt onderdeel uit van de Indo-Europese taalfamilie. Het werd ruim vierduizend jaar geleden naar Griekeland gebracht en heeft sindsdien grootse invloeden gehad op de literatuur en wetenschap. Het eerste schrift was het Lineair B en sinds de klassieke oudheid wordt het Grieks in het Griekse alfabet geschreven. Al snel werd het Grieks de hoofdtaal van gedeelten van het Romeinse Rijk en oefende zijn invloed uit met de talrijke schrijvers op het gebied van mythen, wetenschap en filosofie.

Hedendaags Grieks en Oudgrieks

Het Grieks en haar alfabet van millennia geleden heeft duidelijk zijn stempel achter gelaten op het hedendaagse Grieks: het alfabet en de taal tonen van vandaag de dag tonen nog erg veel gelijkenissen met het Oude Grieks. Wel hebben de lettercombinaties en letters van die tijd een andere uitspraak toegekend gekregen, waardoor de spelling nogal ingewikkeld is. Aangezien het schrift als een symbool wordt gezien voor de ontzagwekkend ouderdom van de Griekse taal zal dit niet snel gesimplificeerd worden. Gelukkig beheersen de vertalers van vertaalbureau Snelvertaler de taal en het schrift tot in de puntjes, en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken! De kennis van het Griekse alfabet was onder andere een van de mogelijkheden om hiëroglyfen te ontcijferen, met behulp van de Steen van Rosette, en grootste teksten als de Ilias en de Odyssee van Homerus, evenals de filosofische theorieën van Plato, Socrates en Aristoteles zorgen er zelfs vandaag de dag voor dat Grieks een zeer belangrijke taal is. Met de vertaling ervan kunt u op de diensten van Snelvertaler rekenen! Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerteaanvraag.

2020-04-03T10:04:14.6181864Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.