Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Portugees vertaalbureau

Wanneer u zaken wilt gaan doen in andere landen, kan taal soms een behoorlijke barrière vormen. Vaak is alleen de beheersing van de Engelse taal niet voldoende, aangezien er, zeker in de oudere generatie, nog erg veel mensen zijn die deze taal niet genoeg beheersen. In dat geval is het natuurlijk handig als u gebruik maakt van de diensten van een vertaalbureau. Vertaalbureau Snelvertaler heeft een ruime ervaring in het vertalen van teksten en het aanbieden van tolkdiensten. Wanneer u bijvoorbeeld het Portugees een lastige taal vindt, kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Het Portugees

Vlag van Brazilië en Portugal

Ook voor bijvoorbeeld Brazilië kunnen wij u helpen met een vertaling Portugees.

Het Portugees is een wereldtaal die onder de noemer 'Romaanse talen' geschaard kan worden. Deze Zuid-Europese tak van de Indo-Europese taalfamilie wordt over de hele wereld gesproken. Dat komt grotendeels door het stichten van kolonies. Alle Romaanse talen, zo ook het Portugees, stammen af van het Latijn.

De Portugese taal wordt wereldwijd door maar liefst 230 miljoen mensen gesproken, bijvoorbeeld in Brazilië en Kaapverdië, waarbij de taal in ieder gebied weer net wat anders is. Daarnaast zijn er ruim dertig verschillende dialecten in het Portugees. Overigens gebeurt het niet vaak dat deze dialecten zoveel verschillen dat de mensen elkaar onderling niet meer kunnen verstaan.

Portugees en Spaans

Het Portugees lijkt erg veel op het Spaans. De talen zijn nauw verwant aan elkaar. Het verschil is vooral te vinden in de uitspraak van de woorden. Het Portugees heeft namelijk unieke klanken waardoor het direct herkend kan worden als de Portugese taal. Het is te vergelijken met het Vlaams en het Nederlands; buitenstaanders zien nauwelijks verschil, maar dat is er wel degelijk.

Vertalen

Voor een vertaling van of naar het Portugees, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook kunnen wij u van dienst zijn met onze tolkdiensten. Kijk op onze website wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk door ons uw document te e-mailen of door het offerteformulier in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2020-04-02T12:48:35.6441372Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.