Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Kiva is een non-profit organisatie die microkredieten verstrekt aan mensen in ontwikkelingslanden, zodat zij zelfvoorzienend kunnen worden. Op deze manier verhogen zij zelf hun levensstandaard.

Snelvertaler steunt internationale non-profit

Snelvertaler steunt Kiva, een non-profitorganisatie die microkredieten verstrekt aan particulieren, studenten, gemeenschappen en ondernemers – voornamelijk in ontwikkelingslanden – zodat zij een bedrijf kunnen beginnen of uitbouwen, of beter voor hun gezin kunnen zorgen.

Als bedrijf met kantoren over de hele wereld en vertalers in bijna alle landen willen we graag het verschil maken, en mensen helpen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. We ondersteunen de unieke manier waarop Kiva hulp biedt. De organisatie is actief in 83 landen.

Microkredieten die mensen een zetje geven

Op de website van Kiva staan de verhalen van alle mensen die een krediet krijgen. Het merendeel daarvan zijn vrouwen. De microkredieten kunnen de allerarmsten helpen om kleding, waterpompen of onderwijs voor hun gezin te betalen. Met de kredieten kunnen kleine bedrijven goederen inkopen, zodat ze producten kunnen maken of levensmiddelen kunnen verbouwen die ze daarna kunnen verkopen of kunnen gebruiken binnen de gemeenschap. En in sommige gevallen kunnen er met de kredieten levensreddende medische behandelingen worden betaald.

De microkredieten gaan bijvoorbeeld naar:

Sinds 2005 heeft Kiva via crowdfunding al meer dan een miljoen kredieten uitgegeven van in totaal € 694 miljoen, waarvan 98,5 procent door de leners is terugbetaald. Als het krediet wordt terugbetaald hebben financiers de mogelijkheid om het krediet weer aan te bieden aan iemand anders in de Kiva-database. Elk krediet heeft een geplande terugbetaaltermijn, waarvan de meeste termijnen tussen de 12 en 36 maanden liggen.

Alle medewerkers van Snelvertaler zijn betrokken bij de ondersteuning van Kiva.

Iedereen bij Snelvertaler doet mee

Wij hebben een eerste krediet gefinancierd dat zal worden verdeeld onder 40 Kiva-ontvangers. Onze medewerkers hebben samen de ontvangers te kiezen, en ze zullen betrokken blijven bij het proces, bijvoorbeeld op het moment dat de kredieten worden terugbetaald en opnieuw kunnen worden verdeeld.

Naarmate we meer te weten komen over de personen die onze kredieten ontvangen zullen we op onze website ook hun persoonlijke verhaal vertellen, zodat u als klant er ook bij betrokken blijft.

Fatima Vangen van ons hoofdkantoor zal dit proces coördineren. Wilt u meer weten over Kiva en misschien zelf wel microkredieten aanbieden, kijk dan op de website van Kiva.

2019-03-08T14:12:35.9663514Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.