Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Albanië

Zakendoen in Albanië met Snelvertaler

Zakendoen in Albanië. Snelvertaler helpt u met uw vertalingen.

Zakendoen over de grens is niet altijd gemakkelijk. Het is dan ook belangrijk om u goed voor te bereiden wanneer u zaken gaat doen met een bedrijf uit een ander land.
In Albanië heerst een compleet andere cultuur dan in Nederland. Ook het zakendoen verandert daardoor behoorlijk. Bent u van plan om binnenkort zaken te gaan doen in Albanië? Dan helpen we u met dit artikel alvast een stukje op weg. Hierin geven we namelijk een aantal tips die belangrijk zijn om te onthouden wanneer u zaken wilt gaan doen in Albanië.

Volg het voorbeeld

Een belangrijke tip is om altijd af te wachten wat uw zakenpartner doet. Koop bijvoorbeeld nooit alcohol als relatiegeschenk en bestel ook geen alcohol voordat u hebt gezien dat uw gesprekspartner dat doet. Hetzelfde geldt voor het eten van bepaalde soorten vlees of uw manier van kleden. Zorg altijd dat u netjes en professioneel gekleed bent. Hoewel zakenmensen uit Albanië het zelf niet altijd doen, hebben ze van rijke westerse landen het verwachtingspatroon dat ze in pak en stropdas komen. Het is dan ook verstandig om dit te doen wanneer u zaken gaat doen in Albanië.

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie kan erg lastig zijn in dit land. Men maakt soms bewegingen met het hoofd of met de handen, waar wij een totaal andere betekenis aan geven dan datgene dat de Albanezen willen uitdrukken. Probeer non-verbale communicatie dan ook zo veel mogelijk te vermijden en trek geen voorbarige conclusies. Zorg ook dat u zeer helder in uw taal bent, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Vertaalbureau Snelvertaler

Natuurlijk speelt ook in dit land de taal een sleutelrol bij het zakendoen. Vertaalbureau Snelvertaler kan voor u zakelijke documenten in het Albanees vertalen, maar we kunnen u ook helpen met een tolk of zelfs bijstaan bij uw informele communicatie met uw contactpersoon.

2019-11-04T11:02:47.2824685Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.