Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Armenië

Armeens vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler helpt u graag verder met uw Armeense vertaling.

Zakendoen in het buitenland is altijd een spannende onderneming. Wat kunt u verwachten? Vaak is het daarom verstandig van tevoren u even in te lezen. Vooral bij een relatief onbekend land als Armenië is dat van belang om uw onderhandelingen soepel te laten verlopen. In Armenië gelden andere zakenregels dan in Nederland. Wilt u zaken gaan doen in dit land? Dan helpen wij u met dit artikel graag op weg. We geven u enkele tips die u goed kunt gebruiken.

Culturele verschillen

Het overgrote deel van Armenië is conservatief christelijk en daar moet u zeker rekening mee houden wanneer u zaken wilt gaan doen in dit land. Dat komt onder andere tot uiting in de kleding die men draagt en hoe men met elkaar omgaat. Het is dan ook belangrijk dat u zich in vrijwel alle gevallen formeel kleedt, ook wanneer u geen zakelijke afspraak heeft. Inwoners van het land hechten namelijk veel waarde aan nette kleding. Houd ook rekening met de religie door uw taalgebruik en de manier waarop u met drank omgaat. Dergelijke kleine details kunnen namelijk het verschil maken tussen een geslaagde of een mislukte zakendeal. Dat betekent overigens niet dat u niet kunt drinken; de meeste inwoners zijn juist gesteld op een goed glas cognac. Wanneer men het glas heft, wordt er 'Kenats' gezegd, wat, vrij vertaald, 'Overleef' betekent.

Gastvrij

Inwoners van Armenië zijn over het algemeen erg gastvrij. Vanuit hun geloof helpen ze andere mensen graag en zullen ze u altijd goed ontvangen. Dat geldt ook voor ondernemers. Sla nooit zomaar een uitnodiging af en laat zien dat u de gastvrijheid op prijs stelt door bijvoorbeeld iets terug te geven of door op een andere manier uw dankbaarheid te tonen. Als u uw zakenpartners uitnodigt in Nederland doet u er goed aan deze gastvrijheid te beantwoorden.

Toon initiatief en besluitvaardigheid

De meeste inwoners van Armenië zijn vrij introvert en zullen dan ook geen initiatief nemen. Het is tijdens zakelijke bijeenkomsten dan ook belangrijk om te laten zien dat u sterk in uw schoenen staat en om zelf initiatief te tonen. Men zal dan sneller respect voor u hebben, wat natuurlijk tot een betere afhandeling van de zaken kan leiden.

Taal

Het land beschikt over een officiële taal, het Armeens. Vrijwel alle inwoners spreken deze taal. Daarnaast spreken er veel mensen Russisch en zijn ook Engels, Frans en Duits geen vreemde talen. Zeker bij ondernemers hoeft u niet op te kijken als ze al deze talen onder controle hebben. Toch kan het voor een soepele onderhandeling handig zijn een goede tolk bij u te hebben. U maakt altijd indruk als u de zakelijke documenten die u bij de onderhandeling nodig heeft in het Armeens beschikbaar heeft. Voor een vertaling kunt u Snelvertaler inschakelen.

2019-11-04T11:10:27.5304685Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.