Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Brunei

Zakendoen in Brunei met Snelvertaler

Tips voor zakendoen in Brunei.

Bij het zakendoen over de grens loopt u vaak tegen cultuurverschillen op. Deze worden vaak groter als u zich buiten Europa begeeft. Het is daarom aan te raden om uzelf vooraf goed te (laten) informeren over de gebruiken en gewoonten die gelden in het land waar u zaken gaat doen. Wij geven u daarom alvast graag wat tips voor het zakendoen in Brunei.

Kennismaken

Het handen schudden in Brunei is heel anders dan wij gewend zijn in Nederland en Europa. Mannen geven vaak een slappe handdruk, waarna ze de hand op het hart leggen. De meeste mensen uit dit land geven geen handen aan het andere geslacht. Houd hier vooraf rekening mee en laat het initiatief daartoe aan uw gesprekspartner. In Brunei heeft men de gewoonte om elkaar aan te spreken met de titel. Titels zijn voor inwoners van dit land dan ook erg belangrijk. Informeer vooraf of uw gesprekspartner in het bezit is van een titel en als dit het geval is, spreek hem dan ook aan met deze titel.

Visitekaartjes

Visitekaartjes spelen een belangrijke rol tijdens de zakelijke ontmoeting in Brunei. Zorg dat u altijd meer dan voldoende visitekaartjes bij u heeft. Wacht met het uitdelen van uw visitekaartje totdat u er één van uw gesprekspartner heeft ontvangen. Pak het kaartje dat u krijgt met twee handen aan en bekijk het zorgvuldig voordat u het opbergt. Overhandig daarna uw visitekaartje, ook met twee handen, aan uw gesprekspartner.

Taal

In Brunei is de officiële taal het Maleis, maar er wordt ook door grote delen van de bevolking Chinees gesproken. Bovendien spreken de meeste inwoners van het land uitstekend Engels en worden veel documenten in het Engels opgesteld. Het is daarom vaak handig van te voren uit te zoeken met welke taal u te maken krijgt, zodat u uw documenten naar de juiste taal laat vertalen. Wij helpen u hier graag bij. Wij verzorgen graag uw vertalingen van en naar het Maleis, Chinees of Engels. In het geval van het vertalen van officiële documenten kunnen wij een beëdigde vertaling verzorgen. Ook juridische, technische, commerciële en medische teksten behoren tot onze expertise. Voor elke opdracht zoeken wij graag samen met u de juiste specialist.

2019-11-04T13:03:17.5495447Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.