Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Bulgarije

Zaken doen in Bulgarije met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een offerte aan voor uw Bulgaarse vertaling.

Tijdens het zakendoen lopen veel ondernemers tegen cultuurverschillen aan. Dat geldt al in eigen land, maar helemaal als er over de grens zaken gedaan wordt. Vaak valt het bij de buurlanden nog wel mee, maar hoe verder we komen, hoe groter de verschillen kunnen zijn. Het is daarom zaak om uzelf van tevoren goed voor te bereiden en te (laten) informeren over de cultuur van het land en in het bijzonder de zakencultuur. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen in Bulgarije, zijn er een aantal gewoontes en gebruiken waarmee u rekening dient te houden.

Bouw rustig een relatie op

Bulgaren, voornamelijk de wat oudere generatie, zijn een afwachtend volk. Ze zijn allesbehalve zo direct als Nederlanders zijn. Het is daarom belangrijk om niet te snel spijkers met koppen te willen slaan, waartoe Nederlanders wel snel geneigd zijn. Geef uw gesprekspartner de tijd om aan u te wennen en neem de tijd om een zakelijke relatie op te bouwen. Hierdoor kan het wel eens zo zijn dat het wat langer duurt voor u daadwerkelijk over zaken kunt beginnen, maar zo zorgt u er wel voor dat uw gesprekspartner u vertrouwt. Dat betekent overigens niet dat u het initiatief aan uw Bulgaarse zakenpartner moet laten, want dat werkt in veel gevallen niet. Houd vooral zelf het initiatief in handen, maar probeer niet te haastig en snel te werk te gaan. Dit zou uw gesprekspartner namelijk zomaar kunnen afschrikken waardoor de deal wellicht mislukt.

Lichaamstaal en relatiegeschenken

De lichaamstaal in Bulgarije is zeker iets waar u rekening mee moet houden. Deze signalen zijn vaak anders dan wij gewend zijn! Zo zijn de hoofdgebaren voor ja en nee in dit land precies andersom: wanneer iemand zijn hoofd van links naar rechts schudt, is het ja en wanneer iemand zijn hoofd van boven naar beneden knikt, is het nee.
Relatiegeschenken worden erg gewaardeerd en zijn gebruikelijk om te geven bij een zakelijke bijeenkomst. Let er daarbij op dat u geen enorm dure relatiegeschenken koopt, omdat dit niet de gewoonte is. Kleine attenties, vooral die uit eigen land, worden echter zeer gewaardeerd.

Afspraken

Vertaalbureau Snelvertaler helpt u graag succesvol zakendoen in Bulgarije

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Het is in Bulgarije de gewoonte om afspraken kort van tevoren te maken. Contact leggen kunt u beter via de telefoon dan via e-mail doen. Zorg ook dat u op de hoogte bent van alle details van contracten en afspraken, aangezien Bulgaren erg gedetailleerd te werk gaan.

Taal

Vertaalbureau Snelvertaler is graag van dienst met vertalingen van en naar het Bulgaars. Wij hebben jarenlange ervaring met het vertalen van zakelijke documenten en met tolkdiensten. Wij zijn van alle markten thuis en zoeken graag naar de juiste, gespecialiseerde, vertaler voor uw tekst. Wilt u meer weten? Neem contact op met onze projectmanagers. U kunt ook direct een offerte aanvragen door ons uw document te e-mailen.

2019-11-04T11:19:51.4284685Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
Al onze vertaalbureaus zijn gewoon geopend. Wij verzoeken u om uw aanvraag te versturen via e-mail of ons klantportaal te gebruiken. Als u een prijsopgave wilt voor vertaling van een officieel document, ga dan naar www.vertaaldocument.nl.
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 45 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.