Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Succesvol zakendoen in Canada met Snelvertaler

Vraag nu een offerte voor uw Canadees-Franse vertaling!

Zakendoen in Canada

Doorgaans staat Amerika bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar Canada doet wat dat betreft zeker niet onder voor haar buurland. De Canadese overheid stimuleert het zakendoen met andere landen enorm. Een kwart van de buitenlandse investeringen komt vanuit Europa. Zo wordt er jaarlijks vanuit Nederland voor bijna een miljard euro naar Canada geëxporteerd. Hier liggen in de toekomst nog meer mogelijkheden, want juist de markten waarin Nederland uitblinkt zijn hier sterk in opkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie van energie, de vliegtuigbouw en biotechnologie.

Kenmerken van de Canadese industrie

Canada werd onlangs door het gerenommeerde zakenblad Forbes nog uitgeroepen tot het beste land van de G20 om zaken mee te doen. Dat komt onder meer door het stabiele karakter van het zakelijke klimaat, dat niet gevoelig is voor onrust en trends elders in de wereld. Dat betekent niet dat de industrie stilstaat, want innovatie staat hier zeker hoog op de agenda. Winstgevend zakendoen in Canada is mogelijk doordat er kostenefficiënt wordt gewerkt. In dienst gaan bij een Canadees bedrijf biedt ook zeer goede toekomstperspectieven. Wij geven u graag een paar handige tips voor het Canadese zakenleven!

Tip 1: De juiste balans tussen formeel en informeel

In principe neemt men een formele houding aan in het zakenleven. Toch is het gebruikelijk om elkaar met de voornaam aan te spreken. Wanneer u een visitekaartje krijgt, zult u dan ook vaak zien dat de voornaam hier op vermeld staat. Gebruik deze dus ook gerust.

Tip 2: Wees snel en alert

De Canadezen houden van aanpakken. Wacht daarom ook zeker niet twee dagen met het reageren op een e-mail. Kunt u nog niet direct een definitief antwoord geven, laat dan weten dat u de e-mail ontvangen heeft en zo spoedig mogelijk met een inhoudelijke reactie zult komen. Het heeft echter de voorkeur om dezelfde dag nog een knoop door te hakken en uw Canadese zakenpartner hiervan op de hoogte te brengen.

Canadees-Franse vertalingen van Snelvertaler
Tip 3: Neem uw klanten mee uit lunchen

De lunch is voor de Canadezen het perfecte moment om zaken te doen. Nodig uw potentiële klanten of bestaande zakenpartners eens uit om te gaan lunchen, dat zal zeker gewaardeerd worden. Ook kan het geen kwaad om af en toe een klein relatiegeschenk te geven.

Tip 4: Verken de regio

Canada is een enorm land met veel verschillende regio’s. Dat kan betekenen dat men in het ene gebied er net even andere gebruiken op nahoudt dan in het andere. Ook zijn er binnen Canada taalverschillen, zorg er daarom voor dat de informatie op uw visitekaartjes zowel in het Engels als het Frans vermeld staat.

Tip 5: Professionele vertalingen en tolken

Snelvertaler kan u goed van dienst zijn bij uw ondernemingen in Canada. Wij verzorgen graag vertalingen naar het Engels en (Canadees) Frans van uw contracten, bedrijfsinformatie en dagelijkse correspondentie. Natuurlijk kunnen wij u ook van dienst zijn met een tolk voor uw besprekingen in Canada. Heeft u een beëdigde vertaling van uw diploma nodig voor een sollicitatie, of wilt u uw cv of visitekaartje professioneel vertaald hebben? Ook dat regelen wij graag voor u. Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze diensten en ervaringen in de internationale zakenwereld.

2019-11-04T11:21:05.9784685Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.