Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Estland

Succesvol zakendoen in Estland met Snelvertaler

Met zakendoen in Talinn helpt vertaalbureau Snelvertaler u verder.

Estland is het kleinste land van de Baltische Staten, maar is economisch goed ontwikkeld. Vooral Finse en Zweedse bedrijven hebben geïnvesteerd in Estland en doen veel handel met het land. Estland beschikt over een goede infrastructuur, een heel goed georganiseerde ICT-sector en hoogopgeleide mensen. Het is dan ook de perfecte locatie om hoogwaardige productiefaciliteiten op te zetten. De IT-kennis die in Estland aanwezig is, wordt vooral door de buitenlandse bedrijven benut om traditionele productieprocessen te moderniseren. Zo wordt er bijvoorbeeld veel kantoorapparatuur geproduceerd voor de Europese markt.

Estland is ook een belangrijke leverancier van hout en papier. Verpakkingsbedrijven doen veel zaken met het land. Door de Scandinavische invloeden wordt het ervaren als een gemakkelijk land om zaken mee te doen, zonder al te veel bureaucratie en met duidelijke regels. De voertaal is het Ests, of Estisch. Vertaalbureau Snelvertaler werkt met professionele vertalers die moedertaalspreker zijn van het Ests. Heeft u plannen om zaken te doen met Estland? De experts van Snelvertaler hebben een paar tips opgesteld met betrekking tot de Estse cultuur, die u goed van pas kunnen komen:

Tip 1: Voorbereiding

De Estse zakenman of zakenvrouw is goed voorbereid op meetings. De afspraak en de agenda worden van tevoren vastgelegd. Uw eerste afspraak zal formeel verlopen en u zult een introductie van uw zakenpartner krijgen. Vervolgens introduceert u uzelf. Hoewel de Esten goed Engels spreken, is het verstandig om ter verduidelijking van uw verhaal brochures en documenten in het Ests te vertalen, zodat u een goede indruk kunt maken. Mocht het nodig zijn, dan kan het inschakelen van een tolk ook een goede optie zijn. Nog een tip: laat uw visitekaartje aan één zijde vertalen in het Ests.

Tip 2: Hiërarchie

Estse vertalingen voor succesvol zakendoen in Estland

Onze projectmanagers helpen u graag verder.

Estse bedrijven zijn hiërarchisch georganiseerd en beslissingen worden door het topmanagement genomen. Beslissingen duren langer wanneer deze via diverse verschillende afdelingen gaan voordat het bij de juiste persoon terecht komt. Het is dus raadzaam om direct zaken te doen met de directeur. Lukt dit niet, zorg er dan voor dat uw voorstellen en offertes in het Ests zijn opgesteld om de onderhandelingen te bespoedigen.

Tip 3: Professionele vertalingen

De vertalers van ons vertaalbureau kennen de taal én de cultuur met als resultaat dat u professioneel vertaalde documenten van Snelvertaler kunt verwachten. Als u tijdens uw verblijf in Estland documenten vanuit het Ests in het Nederlands vertaald wilt hebben, dan kunt u ook op de services van Snelvertaler rekenen. Natuurlijk behoort het verzorgen van een tolk voor uw meetings ter plaatse óf in Nederland met uw Estse contacten ook tot de mogelijkheden.

2019-11-04T12:00:03.8065767Z
Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Nicolette van Neer een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.