Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Ethiopië

Bent u onlangs benaderd door een bedrijf uit Ethiopië of wilt u zelf zaken gaan doen in dit land door de markt op te gaan? Dan geven wij u in dit artikel alvast enkele tips om u op weg te helpen.

Multicultureel

Zakendoen in Ethiopië met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag meteen uw offerte aan voor zakendoen in Ethiopië en maak uw deals tot een succes!

Ethiopië is een multicultureel land waar meerdere religies voorkomen. Religie is erg belangrijk en onlosmakelijk verbonden met alles wat er in het land gebeurt. Het merendeel van de bevolking is lid van de christelijke Ethiopische Orthodoxe Kerk, de rest is moslim of hangt een oude vorm aan van het Jodendom. Wanneer we naar het zakelijke deel van Ethiopië kijken, is het merendeel van de zakenmensen moslim. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens een zakenbezoek. Denk er bijvoorbeeld aan dat u netjes gekleed dient te zijn en dat vrouwen tijdens zakelijke afspraken redelijk bedekt moeten zijn, ook al is het warm. Ook mannen dienen netjes en formeel gekleed te zijn. Overigens stellen niet alleen moslims, maar ook christenen dit op prijs. Hetzelfde geldt voor roken en drinken, ook daarin is het belangrijk dat u dat pas doet wanneer uw zakenpartner dat ook doet.

Familie

De familie is letterlijk de spil van de samenleving in Ethiopië. De familie gaat boven alles en het is dus zomaar mogelijk dat uw afspraak wordt afgezegd omdat een familielid de hulp van uw zakenrelatie nodig heeft. Speel hier ook tijdens ontmoetingen op in door naar de familie te vragen en door altijd groeten over te brengen aan de gehele familie. Ook kunnen er diverse geschenken worden meegenomen voor meerdere leeftijdsgroepen zodat uw zakenrelatie dit aan zijn familie kan geven. Let erop dat het geen al te dure geschenken zijn, dat wordt niet gewaardeerd. Wanneer u bij de familie van uw zakenrelatie wordt uitgenodigd is dat een enorme eer en kunt u de uitnodiging niet weigeren.

De ontmoeting

Bij een ontmoeting schudt u handen en maakt u oogcontact, net zoals we in ons land gewend zijn. Begroet nooit te gehaast en informeer uitgebreid naar familie, gezondheid en werk. Wanneer u wordt voorgesteld aan iemand die ouder is of een hogere positie heeft, is het gebruikelijk om een lichte buiging te maken.

De taal

Bij Snelvertaler kunt u uw zakelijke documenten laten vertalen. Ook kunnen wij u helpen met het inschakelen van een tolk. Stuur ons een e-mail of neem contact op met een van onze projectmanagers. Zij helpen u graag verder met het zakendoen in Ethiopië. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ons uw document opsturen per e-mail.

2019-11-04T11:05:14.3594685Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.