Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Georgië

Zakendoen in Georgië met vertaalbureau Snelvertaler
Het grotendeels in Zuidwest-Azië gelegen Georgië, dat zichzelf desondanks als een Europees land beschouwt, is misschien niet de meest voor de hand liggende zakenpartner. Echter, wanneer in ogenschouw wordt genomen dat dit land de oudste wijnproducent in Europa is en bovendien over een keur aan natuurlijke rijkdommen zoals citrusvruchten, thee, tabak en steenkool beschikt, worden er meer mogelijkheden zichtbaar. Wellicht wilt u deze zakelijke kansen ook gaan onderzoeken met uw bedrijf. Het is dan handig om alvast op de hoogte te zijn van een aantal gewoontes en gebruiken in het Georgische zakenleven.

De ontmoeting

Onze projectmanagers helpen u graag met al uw zakelijke documenten!
In Georgië zijn zakelijke ontmoetingen formeel van aard. Een stevige handdruk is de norm, net als het aanspreken van de gesprekspartner met Mr. (Georgisch: “Batano”) of Mrs. (Georgisch: “Qalbatano”) en de achternaam. Direct oogcontact wordt gezien als een teken van respect en vertrouwen.
Deel altijd visitekaartjes uit aan iedereen die bij de zakelijke ontmoeting aanwezig is en behandel het kaartje dat u krijgt met respect. Bekijk het visitekaartje zorgvuldig en steek het daarna bij u. Laat het visitekaartje dat u krijgt zeker niet op tafel liggen en berg het ook niet op zonder er naar gekeken te hebben.
Persoonlijke, directe vragen zijn heel gebruikelijk tussen zakenpartners. Het wordt ook zeer gewaardeerd als u informeert naar de familie en persoonlijke omstandigheden van uw Georgische contacten.

Relatiegeschenken

Een relatiegeschenk doet het heel goed in Georgië. Dit hoeft geen groots gebaar te zijn; een klein doosje bonbons wordt altijd gewaardeerd. Wanneer u bij iemand thuis wordt uitgenodigd dient u zeker een kleine attentie mee te nemen zoals bonbons, bloemen of een fles wijn of sterke drank. Geschenken worden in Georgië niet geopend in bijzijn van de gever.

De taal

De officiële taal in het land is Georgisch. Doorgaans wordt niet van u verwacht dat u deze taal beheerst en wordt er in het Engels gecommuniceerd. Het wordt zeker wel gewaardeerd als u bepaalde zakelijke documenten in het Georgisch beschikbaar maakt. Dat kan bijvoorbeeld uw bedrijfsinformatie betreffen. Het kan daarnaast ook zinvol zijn een tolk in te schakelen om de communicatie te versoepelen. Wij kunnen u met beide zaken van dienst zijn. Neemt u gerust contact op met onze projectmanagers voor meer informatie. Natuurlijk kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen door uw document(en) te e-mailen of het offerteformulier in te vullen.

2019-11-04T12:29:00.0711858Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.