Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in het Midden-Oosten

Zakendoen in het Arabische deel van de wereld vraagt om aanpassing en inleving van zakenmensen. De Arabische zakenwereld heeft vele contrasten met onze Westerse manier van zakendoen en wie hier geen notie van heeft en zich niet aanpast, zal weinig zakendeals sluiten. Hieronder een aantal tips voor het zakendoen met Arabische klanten.

Tip 1: Religie en feestdagen

In vrijwel alle landen in het Midden-Oosten is de Islam een belangrijke religie. Het is daarom bijvoorbeeld goed om u van tevoren te verdiepen in Islamitische feestdagen; net zoals wij geen zakendoen met Kerst en Pasen, geldt dat in het Midden-Oosten voor onder andere het Offer- en Suikerfeest.

Tip 2: Gebruiken en gewoonten

In de Arabische zakenwereld is een hand schudden een belangrijk en een zeer positief gebaar. In tegenstelling tot in Europa wordt een hand vaker langer vastgehouden en wordt er duidelijk oogcontact gemaakt. Wegkijken tijdens een gesprek kan ook als belediging worden opgevat. De eerste afspraak is voor Arabieren vaak om wederzijds vertrouwen te winnen en minder gericht op het daadwerkelijk zakendoen.

Tip 3: Communicatie

Snelvertaler: ook voor Irakese vertalingen!

In veel landen in het Midden-Oosten wordt (een vorm van) Arabisch gesproken. Het is daarom verstandig om als eerste uit te zoeken welke voertaal uw partners hebben. Natuurlijk kunt u hiervoor ook contact opnemen met onze projectmanagers, zij helpen u graag verder. Wij bieden uiteraard ook vertaaldiensten aan; bijvoorbeeld het vertalen van contracten, maar ook voor websitevertalingen, interne communicatie en beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht. Dankzij onze jarenlange ervaring garanderen wij kwaliteit en snelheid, zodat de taalbarrière geen obstakel vormt in uw onderneming.

2019-10-30T16:47:38.9472525Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.