Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Hongarije

Zakendoen in Hongarije met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw Hongaarse vertaling.

Hongarije is misschien niet de meest voor de hand liggende zakenpartner, maar de economische groei die het land de laatste jaren heeft laten zien, maakt het land uitermate geschikt voor buitenlandse investeringen. Hoewel het land hemelsbreed niet ver is verwijderd van Nederland, zijn er een aantal cultuurverschillen waar u rekening mee dient te houden als u met de Hongaren in zee gaat. Onderstaande tips van vertaalbureau Snelvertaler zullen u helpen om meer begrip op te brengen voor de verschillen in de zakencultuur met Hongarije en Hongaren. Wie onderstaande tips in het achterhoofd houdt, zal merken dat er meer deuren open gaan voor het zakendoen in Hongarije.

Tip 1: Formaliteit

Hongaren zijn over het algemeen bijzonder formeel. Het begint al met begroeten: dit gebeurt door middel van stevig handen schudden. Let er echter wel op dat een vrouw die begroet of begroet wordt, de eerste dient te zijn die de hand uitsteekt en niet de man. Bij het voorstellen wordt eerst de familienaam genoemd, daarna pas de voornaam. Een eventuele titel wordt tijdens het gesprek voor de voornaam genoemd. Behalve dat iedereen bij een meeting afzonderlijk wordt begroet door een hand te geven, wordt doorgaans ook aan alle aanwezigen een visitekaartje verstrekt. Ook de kledingstijl is formeel.

Tip 2: Hongaarse hiërarchie

Alle ondernemingen in Hongarije zijn hiërarchisch gestructureerd en belangrijke beslissingen zullen altijd op het hoogste niveau genomen worden. Tijdens onderhandelingen zullen vaak meerdere mensen aanwezig zijn, waarbij niet altijd duidelijk zal zijn wie de directeur is. Het is daarom raadzaam om zich tijdens het gesprek tot de oudste te richten, danwel oogcontact te onderhouden.

Tip 3: Relatie opbouwen

Voorafgaand aan het zakendoen in Hongarije is het goed om van tevoren tijd te investeren in het opbouwen van relaties. Hoewel men in Hongarije minder gericht is op diepgaande relaties, is er toch enige mate van vertrouwen nodig alvorens Hongaren bereid zijn om op zakelijk gebied met iemand in zee te gaan. Het is niet ongebruikelijk om relaties op te bouwen onder het genot van een lunch, diner of tijdens entertainment. Vermijd hierbij echter om over zakelijke aangelegenheden te spreken. Goede gespreksonderwerpen zijn paarden, eten en wijn. De goede afloop van een gesprek of transactie wordt meestal beklonken met het nuttigen van een alcoholisch drankje.

Tip 4: De taal

De oudere generatie Hongaren is vaak het Duits machtig, terwijl de jongere Hongaren vooral het Engels zullen hanteren. Het presenteren van zakelijke documenten in het Hongaars, of bijvoorbeeld een tweetalig visitekaartje, zal erg op prijs worden gesteld. Vertaalbureau Snelvertaler is u daarbij graag van dienst. Wij beschikken over vertalers en tolken die ruime ervaring hebben. Wij verzorgen graag uw beëdigde vertalingen, maar ook voor handleidingen, technische teksten en dagelijkse correspondentie draaien wij onze hand niet om! Voor elk specialisme hebben wij de juiste expert in huis. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

2019-11-04T12:48:01.7663439Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 43 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.