Zakendoen in Iran

Zakendoen in Iran met vertaalbureau Snelvertaler

Succesvol zakendoen in Iran: tips van Snelvertaler.

Wanneer u zaken wilt gaan doen met een bedrijf in Iran, weet u waarschijnlijk al dat u tegen diverse cultuurverschillen zult aanlopen. Het is daarom van belang van te voren zoveel mogelijk informatie in te winnen om uw ondernemingen daar tot een goed einde te brengen. Om u alvast op weg te helpen, geeft ons vertaalbureau u in dit artikel enkele tips voor het zakendoen met Iran.

Tip 1: Formele setting

In het Iraanse zakenleven is formele kleding gebruikelijk. Er wordt daarom altijd, ondanks de hitte, een pak gedragen. Een overhemd met korte mouwen wordt als een faux pas beschouwd. Daarnaast is het niet gebruikelijk uw gesprekspartner met de voornaam aan te spreken. Zowel bij het begroeten als het afscheid nemen worden de handen kort geschud.

Tip 2: Weigeren is beleefd

Omgangsvormen zijn in Iran heel verschillend van die in Nederland. Waar we in ons land vaak direct zijn, is men in Iran terughoudender. Zo is het in Iran de gewoonte om in eerste instantie te weigeren wanneer men een uitnodiging krijgt. Als u wordt uitgenodigd bij iemand thuis, weiger dan de eerste twee keer. Het is de gewoonte om pas de derde keer de uitnodiging aan te nemen. Dat geldt overigens ook voor geschenken en voor bijvoorbeeld eten en drinken.

Tip 3: De taal

De meest gesproken taal in Iran is het Perzisch, beter bekend als Farsi of Dari. Officiële documenten die u daar indient of ontvangt, dienen dan ook in deze taal te worden opgesteld. Wij zijn u graag van dienst met beëdigde vertalingen van of naar het Farsi, maar ook zakelijke documenten, dagelijkse correspondentie of tolkwerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden. Wij werken samen met een netwerk van vertalers over de hele wereld. Al onze vertalers zijn moedertaalspreker van de doeltaal en zijn gespecialiseerd op diverse vakgebieden. Juridische, technische, medische of literaire vertalingen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Neemt u gerust contact op met één van onze projectmanagers voor meer informatie.

2017-05-29T07:51:28.2625616Z

Mara Pieksma
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.